KÜLÖNBSÉGEK A WELLNESS ÉS A SPA KÖZÖTT

Talán azért keverjük őket, mert annyira kis különbség van a 2 dolog között, vagy valóban nem használjuk eme két kifejezést eléggé tudatosan? 

A WELLNESS és SPA iparág évről évre növekvő tendenciát mutat. Ezeknek a piacoknak az egyre növekvő tendenciája a lakosság hozzáállásának változásából adódik, amely ma az egészség és az életminőség javítására irányul, amely e központok szolgáltatásainak igénybevételével nyilvánul meg. A WELLNESS és a SPA két különböző kifejezés és üzletág, bár sokan gyakran azonosítják őket. Talán azért keverjük őket, mert annyira kis különbség van a 2 dolog között, vagy valóban nem használjuk eme két kifejezést eléggé tudatosan? Nem lepődünk meg azon, hogy sokan gyakran dilemmába esnek, amikor e két iparágról van szó. Mi is a lényegi különbség a WELLNESS és a SPA között? Most rámutatunk néhány alapvető különbségre.

 
A WELLNESS:
A WELLNESS, mint életmód, minden egyén törekvését képviseli az elme és a test közötti tökéletes egyensúly elérése felé. A kifejezést először Dr. Halbert Dunn használta 1961-ben. Két szó kombinációjaként fordul elő, a jó közérzet és a fitnesz, jelezve az egyén potenciáljának maximális kihasználására való orientációt olyan tevékenységeken keresztül, mint az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, az aktív életmód, a barátokkal és a családdal töltött minőségi idő.  Ezen tevékenységek mellett a WELLNESS HOTELEK látogatása minden bizonnyal az egyik legfontosabb elem, amikor a wellness-életmódról van szó. A WELLNESS HOTELEK  által nyújtott kezelések könnyű és gyors módjai a kikapcsolódásnak és a gyógyulásnak. Ezek a helyek általában mind ideális környezetet nyújtanak a test regenerálására. 
A SPA:
A SPA kifejezés a „Sanus per aquam” rövidítése, ami azt jelenti, hogy „egészség a vízen keresztül”. Az utóbbi időben a SPA-k egyre népszerűbbek Európában és Magyarországon egyaránt. A gyógyfürdő, mint a kikapcsolódás oázisa, a szolgáltatások széles skáláját kínálja látogatóinak, kezdve a különféle kozmetikai kezelésekkel, manikűrrel, pedikűrrel, csokoládé kezelésekkel, testradírozással, hínárral és Holt-tengeri iszappal végzett kezelésekkel stb. Minden tevékenység pihentető és kellemes környezetben zajlik, barátságos és profi személyzet támogatásával. 
 
        
A KÜLÖNBSÉGEK:
Egy WELLNESS HOTEL WELLNESS központja számos szolgáltatást tartalmaz, amelyek orvosi kezeléseken alapulnak. A SPA fő jellemzője inkább az, hogy ideális hely a kikapcsolódásra.
A WELLNESS elsősorban a masszázs különböző formáira, míg a SPA elsősorban a kozmetikai kezelésekre és a testápolásra irányul.
Bizonyos körökben a WELLNESS szükségletként, míg a SPA luxusként van meghatározva. Ezért a WELLNESS szolgáltatások ára általában alacsonyabb, mint a SPA szolgáltatások ára.
Alapvetően a wellness központok a probléma kezelésére és megoldására összpontosítanak, és metaforikusan összehasonlíthatóak egy autószerelő műhellyel. A szerelőműhelyben megjavíthatod a járművedet, és megtanulhatod, hogyan lehet megakadályozni annak újbóli elromlását. A WELLNESS központban csak annyi a különbség, hogy a jármű maga a testünk, a lelkünk és az elménk. Jót tesz időről időre egy kis kényeztetés, amikor egy-egy kezelés során úgy érezzük, hogy akár egyedül, akár társaságban, valamilyen királyi bánásmódban részesülhetünk. Ne feledd, mit mond a közmondás: ép testben ép lélek!
  

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x