Együnk SOK zöldséget !

HAGY(J)MA!
„Ma nincs csók, csak ha te is eszel!!” Partnered figyelmeztetése után irány a konyha és pár perc alatt felturbózhatod vitamintartalékaidat! Hiszen milyen egészséges is egy kis póréhagyma tavasszal!!! A testet lelket megviselő tél után már nagyon várjuk a primőröket! Ételeink vitamin tartalmának növelésére használjunk friss zöldségeket! Életünk boldogságtartalmának növelésére is kiválóan alkalmasak az alábbi receptek, főleg ha kettesben fogyasztjuk! (A szerkesztőség)

Póréhagyma-saláta
Fél kg póréhagymát megtisztítunk, 1 centiméteres darabokra vágunk, sós vízben kissé megabálunk, majd leszűrünk. Tálra tesszük és a következő mártással öntjük le: 2 dl joghurtot elkeverünk 1 kávéskanál mustárral, kevés citromlével, 1 kávéskanál porcukorral és 1 csomó apróra vágott metélőhagymával. Fogyasztás előtt hagyjuk 2-3 óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek!




Sonkás póréhagyma
Személyenként 2-3 szelet gépsonkát és ugyanennyi darab póréhagymát veszünk. A megtisztított póréhagymát akkora darabokra vágjuk, hogy a sonkaszeletekbe begöngyölhessük, majd kevés sós vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. Minden sonkaszeletre egy-egy póréhagymadarabot teszünk, összegöngyöljük, és olivaolajjal kikent tűzálló tálra szorosan egymás mellé fektetjük. Egy-két evőkanál tejfölt elkeverünk ½ tojássárgájával, sózzuk és a göngyölegre öntjük. A sütőben addig sütjük, míg a teteje kissé pirulni kezd. Pirított zsemlemorzsával megszórva, forrón tálaljuk!


Rakott póréhagyma
Kb 1 kg póréhagymát megtisztítunk, azaz külső hártyáját lehúzzuk, a zöld részt levágjuk úgy, hogy néhány centi a száron maradjon, a gyökérrészt is levágjuk, és a hagymaszálakat 4-5 centiméteres darabokra szeleteljük. Sós vízben, fedő nélkül kb. 15 percig főzzük azután leszűrjük és lecsurgatjuk. Két dl tejfölt ekeverünk 1 tojássárgájával, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval. Olivaolajjal kikent tűzálló tálon szétterítjük a póréhagyma felét, 2-3 karikára vágott kemény tojást teszünk rá, sózzuk, beborítjuk a többi póréhagymával, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben sárgára sütjük.






Olasz spenóttorta       

Hozzávalók:
4 személyre:
500 g liszt, só, 2 ek. olívaolaj, 450 g friss spenót, 50 g friss vegyes zöldfűszer (pl. borágó, petrezselyem, menta, kakukkfű), 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 500 g ricotta (olasz krémtúró), 100 ml tej, 80 g reszelt parmezán, bors, 2 ek. olaj, 6 tojás

Elkészítés:
A lisztet a sóval, az olívaolajjal és 250 ml vízzel sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, és fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk. A zöldfűszert leöblítjük, szárazra rázzuk, és a spenóttal együtt nagyon finomra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágva összekeverjük a ricottával, a tejjel, a parmezánnal, a spenóttal és a zöldfűszerrel Sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200 fokra (légkeveréses sütő: 180 fok) felmelegítjük.

A tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk az egyik felét. Peremet húzva a tésztalappal kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kizsírozott tortaformát. A tésztát megkenjük 1 evőkanál olajjal. A spenótmasszát a tésztára halmozzuk, és 6 mélyedést nyomunk bele. Minden mélyedésbe beleütünk 1-1 tojást, majd befedjük a kinyújtott maradék tésztával. A torta tetejét megkenjük 1 evőkanál olajjal, és vitlával vagy hústűvel megszurkáljuk. A spenótos tortát 60 perc alatt aranysárgára sütjük. Mielőtt felvágjuk, kissé pihentetjük, és kakukkfűvel díszítjük.

Forrás:  RECEPTBAZÁR




WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam