Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Szegedtől, 20 km-re nyugati irányban, a Bajára vezető 55-ös számú főútvonal mentén találjuk meg Mórahalom városát, ezt az alig 5700 lelket számláló kisvárost, amely egyben a 15 Dél-alföldi települést magába foglaló Homokháti Kistérség központja. A Mórahalmi Gyógyfürdő kiemelkedő szerepet tölt be a térség turizmusában, hiszen hasonló feltételekkel és adottságokkal rendelkező gyógyfürdő a Homokháti Kistérségben kizárólag itt található.
 
A fürdő a magas, lombos fákkal övezett Szent László park szomszédságában helyezkedik el, amely tiszta levegőjével, meghitt csendjével kellemes pihenést és kikapcsolódást biztosít az ideérkezők számára.A fürdőben jelenleg összesen 10 medencében pihenhetnek a vendégek, melyből ötben korszerű vízforgató berendezés üzemel. A nyári időszakban mind a 10 medencénk várja a látogatókat, a téli időszakban pedig 5 medencében (1 szabadtéri és négy fedett medence) frissülhetnek fel a kedves vendégeket. Nálunk a család minden tagja megtalálja a számára legjobban tetsző medencét, hiszen minden korosztály igényeit ki tudjuk elégíteni.
 
 A télen és nyáron egyaránt nyitva tartó fedett fürdőszárnyunkban lévő 16 x 8 méteres, 1,2 méter mély közel 31 °C fokos, feszített víztükrű tanmedence, részben gyermek és felnőtt úszásoktatást szolgál, részben teret biztosít a csoportos gyógytorna, gyógyúszás, aquarobik, aquafittnes végrehajtásához. E medencékben az úszósapka használata kötelező!
 
A fedett fürdőszárnyunk másik ékessége a 6x6 m-es 36 °C -os gyógymedence, mely közveltenül a tanmedence mellett található. A medencében beépített derék-vízsugármasszázs élményelem működik. Május 1-től késő őszig (november 10) üzemel, a feszített víztükrű 33,3 x 21 m-es 2 m mélységű kristálytiszta vizű úszómedence, amely sportversenyek (vízilabda, úszóversenyek) lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Az új termálkút hőenergiájának köszönhetően 27 - 30 °C-os víz tölti fel a medencét.
 
 
 
2003. május 30-án minden igényeket kielégítő gyógy-élménymedence került átadásra. A 110 m2-es 39 °C -os 90 - 1,20 méter mély, gyógyvízzel feltöltött medence, mind a téli és mind a nyári hónapokban várja a gyógyulni vágyókat. A medence két partját egy látványosan ívelő híd köti össze, amely az esti díszkivilágítással még hangulatosabbá teszi a fürdőzést. A medencében a következő élményelemek találhatók: talp-, hát-, derék-, nyak-, vállmasszázs, dögönyözőgomba, egész testet masszírozó masszázskabinok.
 
 2004. május 29-én újabb három medencével bővült a gyógyfürdő.Átadásra került egy közel 20 méter hosszú 4 méter széles családi csúszdás élménymedence, melynek közepén egy 4 méter átmérőjű napozóterasz található. A medencében vízzuhatag, buzgárok sodrófolyósó és ugráló medencerész található. A víz hőfoka 28-30 °C, mélysége 1,2-1,4 méter. A kombinált gyógyélmény és tanmedence a családok nagy kedvence. Hiszen a 37 fokos meleg vizű, 270 négyzetméter vízfelületű 90 - 1,20 méter mély medencében épp úgy lehet úszni tanulni a tanmedence részben, mint masszíroztatni a fáradt testet a különböző masszázselemek által. A medencében különböző masszázselemek, buzgárok vízzuhatagok működnek.
 
 
 A kisebbek nagy kedvence a 101 négyzetméter vízfelületű, 30 fokos csúszdás gyermek-, és bébipancsoló, mely a nyári szezonban tart nyitva. A medence két szintre; felső és alsó részre tagolódik. A két szint között közel 1,5 méter szintkülönbség van, melyet egy 2 méter széles 2,3 méter hosszú színes csúszda köt össze. A felső részen található a legkisebbek pancsolója, itt a vízmélység csak 10 centiméter, így a csöppségek nyugodtan játszadozhatnak a vízben, nem kell attól félni, hogy elmerülhetnek benne. A felejthetetlen vízikalandokról egy színes 3 méter hosszú vizet  spriccelő spirálkígyó és egy labdával zsonglőrködő fóka gondoskodik. A medence alsó része -ahova a kis minicsúszda vezet- már a nagyobb gyermekeknek szolgál felüdülést, hiszen itt a vízmélység már 30 centiméter. A vízben egy hatalmas sündisznó található, ami több száz helyen fröcsköli szét a vizet a gyerkekek nem kis örömére.
 
 
 
 2004. július 2-án az új fürdőépület átadásakor további két fedett medence került átadásra.
A 60 négyzetméter vízfelülettel rendelkező 39 °C-os 1,2 méter mély, bab alakú gyógy-wellness medence. Melyben épített ülőpadkák, buzgárok, derékmasszázs elemek és korlátok segítik a gyógyulást. A medence szélén 12 darab égetett zománc kép látható, melyek hangulatos háttérfénnyel emelik ki a képek művészi szépségét, így a medencében gyógyuló vendégeink nemcsak a gyógyító víz hatását élvezhetik, hanem a csodálatos, megvílágított képek látványában is gyönyörködhetnek. A képeket csongrádi mesteremberek készítettek a fürdő számára. A medencében aquafitness oktatás is folyik.
 
Az új főépületben található másik medence a 40 négyzetéteres gyógyászati medence, melyben beépített súlyfürdő üzemel. A medence hőfoka 36 fok, mélysége 1,20 méter.Mórahalom Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a befogadó kapacitás, illetve az élményfürdő szolgáltatások körének bővítése érdekében megnöveli az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő területét, valamint megépíttet egy 513 m2-es, úgynevezett rendezvénymedencét. Ebben az egy szerkezetben két egymástól elválasztott medencét terveztek, egy nagyobb, élményelemekkel rendelkező medencét, és egy kisebb ülő-, és pezsgőpados medencét. A nagy élménymedence egy vízkörön, de szolgáltatásaiban több medencerészre bontott, amelyek között a medencén belül szabadon lehet közlekedni. Az élményelemek elhelyezésénél ügyeltek arra, hogy a zajosabb és az eseménydúsabb szolgáltatást igénybevevők egymást ne zavarják.
 
 A medence déli oldalán a későbbiekben megépítendő mobilszínpad felől fekvőrámpa, és pezsgőágyak kerültek elhelyezésre, ahonnan adott esetben a színpadon folyó rendezvényeket jól lehet majd látni. A medence nyugati és északi részén a mozgalmasabb élményelemekkel tarkított medencerészek találhatóak. Ilyen elemek hát hydromasszázs (21 db), a pezsgőágy (6 db), a nyakdögönyöző (4 db), a spriccelős játékelemek, és az 1,6 méter átmérőjű óriás vízgomba.
 
 A gyermekek és fiatalabbak által használt, eseménydúsabb és zajosabb területek felől némi intimitást biztosít a két irányban kiszolgáló koktélbár, mely a pezsgőmedencét elhatárolja a nagymedence résztől. Az eltérő, fokozatosan mélyülő vízszint (5-140 cm) minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást garantál.
 
Az új, vízforgató berendezéssel ellátott medencének köszönhetően a fürdő összes vízfelülete eléri a 2.200 m2-t, a nyári befogadó kapacitása pedig közel 4.700 főre nő.

Szállás:  Colosseum hotel Mórahalom  ,   Colosseum hotel Mórahalom vélemények  , Mórahalom akciók 


ÁRLISTA

Bízunk benne, hogy minden vendégünk tud magának választani a medencék sokasága közül, ha mégsem, akkor kérjük próbálja ki valamennyit, hiszen minden egyes medencék tartogat meglepetéseket.

Nyitva tartás:

Augusztus 30-tól május 28-ig:
Hétfő - Szerda, Vasárnap: 9.00 - 19.00,
CSÜTÖRTÖK - SZOMBAT: 9.00 - 22.00

Május 29-től augusztus 29-ig:
Hétfő - Szerda, Vasárnap: 8.00 - 20.00,
CSÜTÖRTÖK - SZOMBAT: 8.00 - 22.00.

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam