Dr. Szabó Róbert Fogorvos

Mérgező anyagok a fogászatban

A fogászatban felhasznált anyagokkal szemben megfogalmazott egyik legfontosabb követelmény a biokompatibilitás (biokompatibilis = az élő szervezettel kölcsönhatásba nem lép, arra káros hatást nem gyakorol). Az amalgám visszaszorulásával azt gondolhattuk fogászatban felhasznált anyagok már nem tekinthetők károsnak. A manapság elterjedt műanyag alapú fogászati anyagok (pl. tömőanyagok, cementek) biokompatibilitása azonban a legújabb kutatások szerint még koránt sem tökéletes.

További  információk:  ElsoDent.hu Az Ön ideje értékes, és számunkra fontos, Fogorvos Budapest belváros
hogy azt ne felesleges várakozással töltse,
ezért kérjük, válassza a telefonos idõpont-egyeztetést.

Dr. Szabó Róbert
fogszakorvos

Budapest, VII. ker. Erzsébet
krt. 8. I/3.

06-30-9-243-256
Klimatizált rendelőben várjuk kedves betegeinket!
HIVJON FEL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT.


Tapasztalatunk szerint a személyes kapcsolat és a bizalom nagyon fontos, és ennek kiépítését már akár 3-4 éves korban érdemes elkezdeni.

A gyermekek bizalmának elnyerésében nagyon sokat számít, ha az első alkalommal csak ismerkedünk (képeket nézegetünk, „liftezünk” egyet a széken, esetleg megszámoljuk a fogait), de fogászati kezelés nem történik, ezért akkor is érdemes elhoznia gyermekét, ha fogai épek.

Fontos, hogy már a tejfogak épségét is megőrizzük, ugyanis az elszuvasodott, roncsolt tejfogak nagymértékben rontják a mellettük előtörő maradó fogak tisztíthatóságát.

A helyes szájápolás elsajátításában szakképzett dentalhigienikus segítsége áll rendelkezésünkre.

A fluorbevitellel ellenállóbbá tehetjük a fogzománcot a fogszuvasodást előidéző hatásokkal szemben. Különösen fontos lehet ez a védelem a fogváltás kritikus időszakában, illetve rögzített fogszabályozó készülék esetén, amikor a tisztíthatóság korlátozódik.


Természetesen nemcsak az egyes fogak épsége, de a helyzeti rendellenességek idejében történő felismerése is lényeges, így szükség esetén a fogszabályozás egyszerűbb, rövidebb és sikeresebb lehet.
 


 További ajánlott oldalak: Fogorvos Budapest ,