aquafitness aqua jogging

AQUA fitness aquafitness  Wellness hotelekben is
Akinek valamilyen okból megterhelő a fittnes, a futás és egyéb testedzés, akár súlyfelesleg, gerinc vagy izületi bántalmak miatt, azoknak ajánljuk az aquafitnesst. (más néven aqua jogging), bátran ajánlható élsportolóknak is, kiegészítő mozgásként, s természetesen ugyancsak alkalmas eredeti funkciója, azaz a sérülések, betegségek utáni gyógyulás elősegítésére.

Végül, a teljesen egészséges átlagemberek szervezetére szintén jótékony hatással van, mivel serkenti a vérkeringést, illetve alakformálásra is kiválóan alkalmas.

 

Állítólag 20 évvel ezelőtt egy Glenn McWalters nevű amerikai tengerészgyalogos és atlétaedző fejlesztette ki, Vietnamban szerzett lábsérülése rehabilitációja céljából és az edzésprogram olyannyira jól sikerült, hogy nyilvánvalóvá vált: egyáltalán nem kell háborús sérülés ahhoz, hogy használható legyen.


 aquafitness,  AQUA fitness a viz alatt
Az aquafitness titka, hogy a víz felhajtóereje és sűrűsége révén úgy készteti komoly erőkifejtésre az izmokat, hogy közben kíméli az ízületeket és a gerincet, valamint a test egész támasztórendszerét. A különböző segédeszközöket a vízben mozgatjuk, ami nehézségben megegyezik egy 2-2,5 kilogrammos súlyzó levegőben történő emelgetésével - nem mellékes viszont, hogy annak minden veszélye és kellemetlensége nélkül.Mindezen eszközök pillekönnyűek, rugalmas, szivacsszerű anyagból készülnek, de nem szívják magukba a vizet. A legalapvetőbb segédeszköz a vízöv, mely egyrészt egyenesen tartja a törzset, másrészt fenntartja viselőjét a felszínen. Ebből és a kézi, illetve lábsúlyzókból is több méret létezik.


AQUAFITNESS elérhető a következő wellness hotelekben:

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő , Kehidakustány

Wellness Hotel Residence**** Siófok

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam