Zöldséges, diétás receptek, Padlizsánból

Zöldséges Puding

Különleges étellel leptem meg a feleségem, mire hazajött a munkából. Valami olyan dolgot szerettem volna készíteni, amit még ezelőtt soha nem csináltam. Kigondoltam hát egy különleges zöldséges puding féleséget, ami gyakorlatilag egy japán recept továbbgondolt változata, melyet egy dél-koreai barátnőnkől kaptunk, akinek Japán a férje. Zöldséges puding recept

Hozzávalók 4 fő részére:

3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
¼ fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
¼ póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)
2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva
½ dl világos szójaszósz
½ dl olaj , 2 tojás ,kb. 15dkg liszt ,  só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál.

2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra.

3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

Tipp:  Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.   Forrás:  FőzőSHOW.hu




A legjobb dolog, ami egy padlizsánnal történhet...

Egy jó kis olasz recept a padlizsánt kedvelők nagy örömére, ami nem csak ízletes és könnyen elkészíthető, de egyben egészséges, vegetáriánus étel is. A Parmigiana elkészítése 3 lépésben.

Parmigiana   -4 főre-  elkészítési idő 30 perc Padlizsán receptek

-2 padlizsán
-3 evőkanál olíva olaj
-500-600g bolognai spagetti szósz*
-friss bazsalikom
-250g mozzarella sajt
-40g reszelt parmezán sajt
-30g zsemlemorzsa
       * boltban kapható félkész állapotban, de magunk is elkészíthetjük könnyedén.

1. Melegítsd elő a grillt, vagy a sütőt 200-220C fokra. Vágd fel a megmosott padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre, majd kereszt alakban egyenként (nem túl mélyen) irdald be őket, így rövidebb idő alatt megsül. Helyezd a szeleteket egy tűzálló tálra és grillezd 2-3 percig, majd forgasd a padlizsánokat a másik oldalukra, hogy szintén 2-3 perc alatt azok is szép színt kapjanak.

2. Forrald fel egy edényben a bolognai szószt és add hozzá a frissen tépet bazsalikomot, durvára vágva, majd forrald össze. Ezalatt egy kiolajozott tepsiben helyezd el a grillezett szeletek felét, öntsd rá a szósz felét és tedd rá a felszeletelt mozzarella szintén arányos részét. Csinálj így két réteget, mintha csak rakott krumpli készülne a tepsiben...:o)

3. A végén keverd össze a reszelt parmezán sajtot a zsemlemorzsával, és szórd a "rakott" padlizsánok mártással bevont tetejére. A nagy mű máris készen áll arra, hogy egy utolsó látogatást tegyen a sütőben, aholis 15 perc alatt aranysárgára pirul.

Friss bazsalikomlevéllel, vagy egyéb friss fűszerrel díszítheted.  
Forrás:  FőzőSHOW.hu



WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam