Wellness KONYHA halételek csirkemell

Wellness Konyha
Az vagy, amit eszel! 

Vajon  mivé válsz, ha mindig csak vacak ételeket eszel?

Napjainkban, amikor egyre jobban ügyelünk a külsőnkre, nem lenne értelme komolyabban elgondolkodni azon, hogy mi zajlik bennünk? DE IGEN! És ezért figyelhető meg egyre növekvő érdeklődés a wellnesskonyha iránt.
 
A wellness konyha magába foglalja a legfrissebb, szerves gyümölcsök és zöldségek kiválasztását, beszerzését és felhasználásukat a húsok és egyéb hozzávalók ízének fokozására.  Kiemelt jelentőségű  olyan  hozzávalók mint a tengeri halak, mind pedig a szárnyasok használatára.
Íme egy régi mondás, ami gyors magyarázatot követel:

mindenfajta zsír és olaj rossz”.

 
Bizonyos zsírok nélkülözhetetlenek a szervezet számára, ám ezen zsírok minőségére és mennyiségére oda kell figyelni. A wellness konyha szakácsai nem főznek olajjal, de lecsökkentik a telített zsírok bevitelét száraz, sovány ételek használatával. Olyan ételeket készítenek, Amik ellátnak a lényeges zsírsavakkal, ami megtalálható a halban, zöldségekben, gabonában és a hüvelyes növényekben.

 
Már valószínűleg kitaláltad, ez is egy egyedi étkezési művészet. Ritkán fogsz olyan szakácsba botlani, aki szakképzett és tapasztalt, hozzáértő a wellness ételek elkészítésében. Amikor a wellness szakács fűszert ad valamihez, gondolni fog a gyógyhatásukra is, nem csak az ízükre! A gyömbér nem csak felélénkíti az ízlelőbimbókat - - segíti az emésztést is. A citromfű az ételeknek nem csak citromos ízt kölcsönöz. Amikor megeszel egy tányér ezzel növényel fűszerezett ételt, a légzőszerveid is kitisztulnak.


Wellness Hétvége receptajánlat a következő hétvégére:

Wellness KONYHA halételek csirkemell padlizsán receptekAlufóliás csirkemell
zöldségekkel

 
Hozzávalók:
személyenként/csomagonként: 10-15 dkg mellfilé, 2-3 közepes szem krumpli (tísztított, felkockázott), 1 közepes méretű sárgarépa (tisztított, kb. 2-3 cm vastagra darabolt), 4 kisebb fej gomba (tisztított, nagy darabokra vágott) + még lehet bármi (pl. mirelite zöldborsó, kukorica, zöldbab), 3 csipet só, 2 csipet bors, 2 csipet kakkukfű, 1,5 teáskanál margarin, 2 evőkanálnyi reszelt trappista, a csomagoláshoz alufólia

 



Elkészítés:
Két nagy darab alufóliát egymásra fektetünk úgy, hogy egy kereszt-alakot kapjunk. Ott ahol dupla réteg alufólia alakul ki szétkenünk fél teáskanálnyi margarint egy nagyobb tenyérnyi körbe. Nagyjából erre a margarinos körre helyezzük (össze-vissza) a hozzávalókat, egyenletesen sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük, és eloszlatunk közöttük 1 teáskanálnyi margarint (borsónyi darabokban).


Ezután az egészet becsomagoljuk az alufóliába, úgy hogy légmentesen záródjon (lehet még köré plussz alufóliát is rakni, hogy biztosan légmentes legyen). Előmelegített sütőbe tesszük, nagy lángon sütjük addig amíg enyhe sercegő hangot nem hallunk (kb. 10 perc), majd kis-közepes lángon sütjük kb. 60 percig. Tálaláskor a csomagot a tányérra tesszük, a tányéron bontjuk szét (nem borítjuk ki!), és reszelt sajtot szórunk rá.

Forrás:  Receptbazar.hu    

FÜSZEREK BEMUTATÁSA:   
a Gyömbér

A növény hatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet a gyömbér. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású.

Utazási betegségeket, rossz emésztéssel kapcsolatos tüneteket is gyógyítanak vele. Növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét.

Hogyan használjuk? 
Tea:
Hámozzunk meg egy hüvelykujjnyi gyömbérgyökeret, vágjuk össze apróra, és főzzük 0,5 liter vízben félórán át, majd szűrjük le. Mézzel édesíthető. Naponta háromszor fogyasszuk, de friss gyömbérgyökér-törzset is rágcsálhatunk.


Fűszerként: Az indiai és kínai konyha régóta alkalmazza húsok, nehezen emészthető ételek ízesítésére. Hazánkban pecsenyéket, zsíros ételeket, nehéz főzelékféléket (bab, lencse) fűszereznek vele, de ízesíthetünk süteményeket, édességeket, szószokat is vele. A gyömbér fokozza az emésztőnedvek termelődését, így segít a nehéz, zsíros ételek emésztésében, s mérsékli a bélgázok képződését.

Citromos-mézes gyömbértea: 25 g friss gyömbérgyökeret 5 dl vízben felforralunk, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ha már nem túl forró (mintegy 60-65 C-ra hűlt), mézet és citromlevet adunk hozzá.

További Cikkeink :

Irisz diagnosztika  
Manuál terápia (csontkovács)
Akupunktúra
Elektromagneto-akupunktúra
Wellness Percek OTTHON
A Gyógymasször Tanácsai
Allergia ELLEN Zéró Diéta
Instant Színterápia
Kezdjük a napot arctornával!
Feledékeny? Aludja ki magát!
Csokoládé és Szerelem!
Gyógyfürdők
Wellness kezelések szótára

Edzötermi pletykák - Mandula mütét
Wellness Konyha

STRESSZ Ellen




 

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam