Tiszta vizet egy egészségesebb életért!


Szeretne egészségesebben és kényelmesebben élni?


Egy felnőtt ember szervezetének kb. 70%-a víz. Víz, amit pótolni kell folyamatosan, lehetőleg minél jobb minőségű, minél tisztább vízzel. Az embernek naponta minimum kb. 2-2,5 liter folyadékra van szüksége. Ez a folyadék legjobb esetben egészséges, tiszta, friss ivóvíz kellene, hogy legyen.

Miért létfontosságú 2-2,5 liter tiszta vízet innunk NAPONTA? -
A tiszta víz az ember létezésének egyik elengedhetetlen feltétele!

A felnőtt emberi szervezet 60-70%-át, a gyermeki szervezet 80%-át alkotja víz. Az öt hónapos magzat 95%-a víz, ezért is különösen fontos, hogy a terhes nő minőségi vizet fogyasszon. Általában kényesek vagyunk az elfogyasztott ételek minőségére, de nagyon sokan elfelejtik a legfontosabb összetevőt az egészséges élethez: a tiszta ivóvizet. A víz szállítja a szervezet sejtjei számára a tápanyagokat (vitaminok, ásványi sók), majd az életműködés hulladék anyagait elszállítja. A víz a légzés és a hőszabályozás folyamatában is részt vesz. Az emberi szervezet normális működéséhez átlagosan napi 2,5 liter víz szükséges.

Látszólag ellentmondó tény:
A víz létszükséglet az élet számára, azonban a megbetegedések leggyakoribb okozója.

Mi az ivóvíz?
Ivóvíznek számít, ha a víz minőségileg fogyasztásra alkalmas a szervezet számára, vagyis veszélytelen és kellemes ízű. A világon a fenti kritériumokat az ENSZ fogadta el, majd minden ország a saját lehetőségei szerint alkalmazta.

Mi az ásványvíz?
A rossz minőségű ivóvizet az emberek gyakran ásványvízzel helyettesítik. Az ivóvíz és ásványvíz egyáltalán nem ugyanaz. Az ásványvíz lehet gyógyvíz, vagy általános ásványvíz.

A gyógyvíz - gyógyhatású víz, a benne lévő különböző ásványi sók gyógyhatásából kifolyólag. Az ilyen víz nem alkalmas állandó fogyasztásra, kizárólag orvosi utasításra fogyasztható.

Mit jelent a víz pH-értéke?
A pH-érték olyan mérőegység, amely a vízben lévő hidrogén ionok koncentrációját jellemzi, vagyis a víz savasságának a mutatója. Az ivóvíz ideális pH-értéke: 7. Ha a pH-érték 7-nél nagyobb, lúgos közegre, ha 7-nél kisebb, savas közegre utal. A bőr számára az ideális pH-érték 5,5. A szénsavas üdítőitalok (limonádék) pH-értéke 4,5-5, a valódi ásványvizeké 9, vagy magasabb, az ivóvíz ideális pH-értékétől mindkét esetben eltér.

Mi lehet a vízben a H2O-n kívül?

* Oldott állapotú szervetlen anyagok: leggyakrabban sók és gázok;
* Folyékony szerves anyagok: pl.: fenol, kőolajszármazékok;
* Nehéz szervetlen anyagok: pl.: rozsda;
* Nehéz szerves anyagok: általában ezek az állat- és növényvilág
termékei;
* Mikroorganizmusok: vírusok, baktériumok, spórák, paraziták.

Van-e a természetben "tiszta" víz?
A természetben tiszta formában a H2O vegyület nem létezik. A víz - univerzális oldószer, mindent felold, ami az útjába akad. Amikor a tiszta, természeti forrásvizet élvezzük, valójában "koktélt" fogyasztunk. A vízben lévő ásványi elemek tartalmától függően (pl.: kalcium, magnézium, nátrium stb.) a különböző forrásokból származó víz más és más ízű. A desztillált víznek kellemetlen az íze.


 
Mit nevezünk szennyezett víznek az emberi fogyasztás szempontjából?
Az emberek általában az érzékszerveik révén próbálják megállapítani a víz szennyezettségi fokát, de valójában ezt nem állapíthatjuk meg csupán az érzékszerveinkre hagyatkozva. A víz lehet tökéletesen átlátszó, szagtalan, miközben tartalmazhat veszélyes mérgeket is. A szennyeződés következtében a víz egyre inkább telítődik az ember számára káros anyagokkal, mint nitrátok, nitritek és más veszélyes műtrágyaszármazékok, nehézfémek (ólom, kadmium, mangán, arzén stb.).

Ezeket és több más anyag jelenlétét érzékszerveinkkel nem lehet érzékelni, viszont ezek rendkívül károsak az egészségre. Például, az ólom jelenléte az ivóvízben az idegrendszer visszafordíthatatlan sérüléséhez vezethet, amely előidézheti a tanulási képesség leépülését, valamint az agresszivitás megjelenését is. Kisgyermekekre különösen veszélyes.

Az ivóvíz klórozásáról: Azok, akik 40 évig klóros vizet fogyasztottak, 70 %-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet fogyasztottak. A víz klórozása gyakorlatilag a világ minden országában alkalmazott gyakorlat. Vitathatatlan tény, ez rengeteg ember életét mentette meg veszélyes fertőző betegségektől (pl. kolera, tífusz, stb.) Viszont az is tény, hogy a klórozásból származó klór is károsítja az egészséget, bár hivatalosan a vezetékes vízben jelenlévő klór koncentrációja nem káros az egészséges ember számára. Megállapították, hogy akik asztmatikus, allergiás megbetegedésekben szenvednek, a klór kis koncentrációja is jelentősen rontja a közérzetüket.
A klór önmagában is méreg, valamikor hadi méreganyagként is használták.


Nem örülne neki, ha nem kellene a nehéz üdítőüveges gyűjtőket hazacipelni, föl az emeletre, hanem Csak egyszerűen hazaérkezne, megnyitná a vízcsapot, és már folyna is a tökéletes minőségű friss, tisztított ivóvíz...

A csapból folyó TISZTA ivóvíz lehetősége most már az Ön számára is teljesen természetes módon elérhető, de ehhez kérem látogasson el a www.egeszsegesviz.hu oldalra, ahol Ön is megtudhatja, hogyan tehet szert tiszta és egészséges ivóvízre.
WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam