Tata - Családi Kirándulás - 1 napos

 
Tatai tó partján a Pikkantó étteremHa kirándulást tervezünk a cél leginkább Pécs, Mátra, vagy Sopron. Vajon kinek jutna eszébe TATA és a Tatai tó ?  Egyik kedves barátom itt töltötte katona éveit, így volt ideje felfedezni a környéket és az Ö javaslatára határoztunk, megnézzük a TATAi tóvilágot. A Tatai tó és a vár a család minden tagjának nyújt felfedezésre váró területeket. Játszótér, kisvonat, gyerekmedence, lovaglás, sétahajózás, nyáron homokos strand és éttermek egész láncolata várja a vendégeket.


A gyönyörü kilátást nyújtó Pikkantó mediterrán grill és szabadidö parkban szerettünk volna ebédelni legutolsó Tatai látogatásunk alkalmával, de zártkörü rendezvény miatt a kapukat zárva találtuk. Legközelebb telefonon foglalunk asztalt (Tel: 34- 489 372)

Természetesen nem estünk kétségbe, hiszen a Tópart sétányon nem kell messze menni a következö étteremig, csak aTatai Öreg TÓ kilátás nem volt olyan szép és sajnos a megfelelö jelzések hiányában, elkeveredtünk a dohányzó részbe, ahol általában nem szeretünk ebédelni.
 

TATA nevezetességei:
az Öreg-tó nemzetközileg is jegyzett természetvédelmi terület, ameddig a szem ellát fantasztikus módon kisebb nagyobb tavak kapcsolódnak Össze. A helybéliek kialakitottak horgásztavat, és külön területet a strandolóknak, homokos partszakasszal.

 
Tatai TóvilágA tatai vár öt évszázad építészeti jegyeit viseli magán. Ez részben földrajzi helyzetével másrészt tulajdonosainak gyakori változásával is kapcsolatos. A vizekben, forrásokban gazdag vidéken a régészeti leletek és az írott források egyaránt 11. századi település és bencés apátság meglétét bizonyítják. A 14. században már két Tata (Thota, Thata) névvel ellátott település létezett: ezeket mocsaras, vizes területek választották el egymástól. Éppen e két települési egység birtokközpontjaként épült fel jelenlegi helyén a vár első épülete a 14. század második felében.

A Kapucinus templomot Kuttner József építette, de a munkában Fellner Jakab is részt vett. Az épületnek nincs harangtornya, csak szerény huszártorony tartozik hozzá, ezért épült a híres harangláb, ami óratorony is.

A tatai Kálvária-domb ősidőktől fejtett jura, illetve dachsteini mészkőbányájában három kürtővel nyílik a felszínre a város legjelentősebb barlangja, a Megalodus-barlang. Felfedezése a kőbányászatnak köszönhető, mert eredeti, természetes bejáratnak nyomát sem lehetett találni.

A bánya felső szintjein azonban már korábban is megfigyeltek különféle vízjáratokat, amelyek vastag kalcitkéreggel voltak „bélelve”. 1971-ben az újra elkezdett kőbányaművelés során, amikor a bányatalpat kezdték fejteni, egy robbantás után tárult fel az első, közel függőleges kürtő, amely eddig a sziklatömegben felül avenszerűen záródott.
 
Gyerek Paradicsom  - Az étterem játszótere
Elérhetöség:
Tatabánya felöl az 1.-es úton a Tópart sétányig tudunk menni autóval, és ott az Épitök parkjában lehet parkolni. Nyitvatartás Áprilistól Októberig.  Ideális kirándulóhely.


TISZA TAVI HORGÁSZAT :Tisza Balneum szálloda - wellness hotel - Horgásztavak szállás szállodában

Figyelem, mindenképpen váltson horgász engedélyt .  Horgásztó szállással, wellness centrum használatával. A 33-as úton érkeztünk, átszelve a Tisza tó vadregényes Tájvédelmi körzetét. A hidról lefelé jobb oldalon található a szálloda a Tiszafüred táblánál. Saját parkolóval gyönyörű kerttel , egy modern épülettel és 9 kicsi mesebeli házikóval várja vendégeit. A házikók és természetesen a szobák is mind erkélyesek. Milyen jó az elrendezés! A házikóhoz mindenki oda parkolhat az autójával, ha esetleg sok a csomagja, vagy hozott magával babaholmikat. Az erkélyeken csábitóan hivogatnak a napágyak, napernyők, reggeliző asztalok. Kilátás a tóra. Csend és nyugalom. Akár egy hónapot is el tudnék itt tölteni.

Tisza Tó akciós ajánlatok ... 


ETARGET Linkek >>>  ETARGET HIRDETÉSEK >>>

Héviz , Hévizi hotelek wellness akciók
Hévíz szívében a megújult hévízi Tófürdőtől mindössze 200m-re várjuk Önt exkluzív szállodánkban a Hotel Palace-ban.

Wellness Hotelek Héviz
A négycsillagos NaturMed Hotel Carbona**** gyógy - és wellness szálloda Hévíz város szívében, egy 4,6 hektáros arborétumszerű parkban helyezkedik el.

Héviz szállás , wellness hotelek Hévizen 
Héviz legszebb wellness hotelei egy helyen. Válogasson kedvére foglalja le wellness hotel szobáját online rendeléssel.

Hévizi szállodák , wellness ajánlatok Hévizen
150 wellness hotel ajánlatai között válassza a legjobbat. Hévizi hotelek.

Héviz Hotelek Panziók,  a termálfürdő mellett  
Cserszegtomaj, Alsópáhok, Héviz , szállások hotelek panziók a termálfürgő mellett.

Wellness Szállodák Héviz Szivében
Üdüljön egész évben Hévizen, üdülési csekk elfogadó helyek, wellness hotelek

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam