SZÉP kártya kérdések - válaszok

 
Ne Feledje,  Nálunk  MINDEN szobafoglalásra SUPERSHOP Pontokat adunk,  melyet bármely SuperShop partnernél beválthat, a pontok nem járnak le,  és nincs korlátozás a felhasználásra vonatkozóan. További információk a felső menüben a PONT gyüjtés menüpontban.
***

SZÉP Kártya információk: 

1. Melyik szép kártya alszámlával fizethető szállás?
Válasz: Mindhárom alszámlát felhasználhatja NÁLUNK!
Mindhárom tartalmazza a szálláshely-szolgáltatást (Szálláshely alszámla, Vendéglátás alszámla, Szabadidő alszámla), így bármelyikkel fizethető, amennyiben a számlát a szálláshelyen – szállodában fizeti ki. Ha utazási irodában rendezi a számlát, akkor csak a szálláshely alszámlát használhatja.   A www.WellnessHetvege.hu  weboldalon foglalt szobák esetében mindhárom alszámlát használhatja.
 
2. Az étkezés fizethető SZÉP Kártyával?
Válasz: Igen, de csak a Vendéglátás alszámlával van rá lehetőség. 
 
3. Fizethet más a kártyával? A kártya átruházható?
Válasz: A kártyát csak a kártyabirtokos használhatja, más nem fizethet vele. A kártya birtokosát azonosítja az aláírása, a kártya hátoldalán és a bizonylaton szereplő aláírásoknak egyezniük kell. Az elfogadóhely ezen kívül ellenőrizheti a személyazonosságot is.

4. Bármelyik családtagom használhatja a SZÉP kártyámat?
Nem. A SZÉP kártyával csakis annak a névleges birtokosa fizethet, viszont lehetősége van arra, hogy a közeli hozzátartozói részére társkártyát igényeljen. A SZÉP Kártya tulajdonosoknak lehetőségük van arra, hogy a Pihenő Kártyához tartozó utalványszámlához családtagjaik részére társkártyát igényeljenek.

5. Hol igényelhető a társkártya?

A munkavállaló az igénylést a munkáltatón keresztül, ill. közvetlenül a kibocsátó bankhoz benyújtott SZÉP Kártya társkártya igénylőlap segítségévet is leadhatja le.

6. Fizetni kell a társkártyáért?

A Széchenyi Pihenőkártya a kártyabirtokos számára térítésmentes, azonban a családtagok számára rendelt társkártya díja 1500,- Ft + ÁFA/db (1.905 Ft) (a díj az évek során változhat)

7. Mi történik abban az esetben, ha társkártya helyett családtagom SZÉP kártyáját használom?
Az elfogadóhelyet felelősségre vonhatják, amiért jogosulatlan kártyahasználat történt az elfogadóhelyen. Ugyan is az elfogadóhely bármikor felszólíthatja a kártyabirtokost arra, hogy személyazonosságát okmánnyal igazolja.

8. Hány társkártya igényelhető?
Nincs meghatározva az igényelhető társkártyák maximális száma, minden jogilag cselekvőképes közeli hozzátartozó számára lehet egyet kérni. Ugyanakkor a társkártya előállításának egyszeri díját minden esetben ki kell fizetni.

9. Kinek igényelhető társkártya?

Társkártyát a munkavállaló nagykorú (18 évesnél idősebb) közeli hozzátartozói számára lehet igényelni. Közeli hozzátartozónak minősülnek a házastársak és a bejegyzett élettársak, az egyenes ágbeli rokonok (szülő, nagyszülő, dédszülő, gyermek, unoka, dédunoka), a testvérek, valamint a mostoha- és neveltgyermekek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülők.

10. Kifizethető a társkártya díja a SZÉP kártyáról?
Nem. Mivel ez a szolgáltatás nem minősül a SZÉP kártya felhasználásáról szóló rendelet szerint elfogadható kiadásnak.

11. Van-e lehetőség arra, hogy a főkártya tulajdonosa a társkártya tulajdonos által használható keretösszeget limitálja?
Nincs. A főkártya birtokos nem tudja limitálni a társkártya birtokos által felhasználható keretösszeget. A társkártya birtokos pontosan akkora egyenlegkeretet használhat fel, amekkora a főkártya birtokos rendelkezésére áll.
 
12. Több SZÉP Kártya alszámláról is fizethető a szállás költsége?
Válasz: A fizetéskor a szállásadónak rá kell kérdeznie, mely alszámláról szeretné rendezni a számlát a SZÉP Kártya tulajdonosa, és e szerint kell beütnie a POS terminálba a megfelelő kódokat. Amennyiben több alszámláról szeretnének fizetni többszöri tranzakcióra van szükség (alszámlánként külön-külön egyre).
 
13. Ki lehet-e fizetni az idegenforgalmi adót SZÉP Kártyával?
Válasz: Nem. Az adóhatóság állásfoglalásának értelmében az idegenforgalmi adó nem fizethető ki utalványok felhasználásával.
 
14. Lehet-e előleget fizetni SZÉP Kártyával?
Válasz: Az elfogadóhelyen – illetve ha a kibocsátónál erre lehetőség van – webes elfogadás esetén is ki lehet fizetni a szállás előlegét SZÉP Kártyával. Amennyiben a szállás-szolgáltatónál az előleget csak átutalással lehet kifizetni, nincs mód a SZÉP Kártyával ezt rendezni. Az előleg kifizetésének módja kibocsátó banktól függ (online vagy telefonos).
 
15. Kifizethető a szolgáltatás készpénzben vagy bankkártyával, amennyiben nincs elegendő fedezet a SZÉP Kártyán?
Válasz. Igen. A kártyával csak az alszámlán rendelkezésre álló egyenleg erejéig lehet költeni. Ha a kártyabirtokos többet költene, mint amennyi az utalvány-számlán rendelkezésre áll, akkor felhasználhatja a teljes keretét a maradékot pedig készpénzzel vagy bankkártyával is kifizetheti.

16. Elhasználható a SZÉP kártyán lévő teljes összeg egy alkalommal?
Természetesen lehetőség van arra, hogy egyetlen helyen, egy alkalommal elköltsük a SZÉP kártyán lévő teljes keretet. Azonban azt nagyon fontos megemlíteni, hogy a SZÉP Kártya csakis hazai szolgáltatások igénybe vételére használható fel.

17.  Hogyan lehet fizetni szálláshelyért a nem arra vonatkozó másik két alszámláról?
A szolgáltatás fizetésénél a kártyatulajdonosnak meg kell adnia, hogy melyik alszámláról szeretné rendezni az összeget. A fizetés egyértelmű, hiszen a szálláshelyért bármelyik alszámláról fizethetünk, de csakis erre lehet mind a 3 alszámlát használni. Így ha a szálláshely alszámlán nincsen elegendő keret, a maradék összeg automatikusan levonásra kerül a másik két alszámláról. Azonban ha erről van szó, akkor több tranzakciót kell elindítani ahhoz, hogy a szálláshelyért a többi alszámláról tudjunk fizetni.
 
18. Fürdőbelépő fizethető SZÉP Kártyával?
Válasz: Igen, Szabadidő alszámlával kifizethető. Azonban elfogadóhelytől függ, hogy mely SZÉP Kártyát tudja elfogadni. 
 
 

 

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x