Párizs By night 2oo5

Párizsban  járt a Wellness Controll Csapat. 

 

Franciaországban járva nem hagyhattuk ki a Versailles Kastélyt és a kertet. Az Eiffel Toronytól a RER 5.4o eu és 2o perc. Innen mindent a két lábunkon közelithetünk meg, illetve állhatunk végig, mert a kastély belépő ( 1 nap 2o eu , majdnem duplája a tavalyi belépőnek) megszerzése ugy 13o perces sorban állást jelent, ami 35 fokban a tüző napon nem kis teljesitmény. A kastély és a kert pompálya valóban királyhoz illő. Megszámlálhatatlan mennyiségü szobor és festmény látható a kastélyban. A kert 32 fantasztikus szökökúttal büszkélkedik. A szomorú történelmi hátteret most nem részleteznénk, csak a szépre emlékezünk….A kastély reggel 8.3o-tól látogatható, aki teheti, induljon el korán, talán elkerülheti a nagy sorban állást. Kivül belül nagy tömegre lehet számitani, melynek méretét jól érzékelteti a belépök árának a pénztárból való elszállitása, melyet akár ceremóniának is nevezhetünk, 16.2o-kor kordonnal lezárják a bejáratokat és a pénztárakat, páncélkocsi és 2 rendörautó vigyázza, hogy még a családból bentrekedt 2 kicsi gyerek se szaladjon át a szüleihez a másik oldalra. (Hiába, a helyiek szeretik a nagy felfordulást…)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Júliusban, amikor este 1o-ig világos van, teljesen hihetetlen, hogy a kastélyt és a kertet 16.3o-kor bezárják. Még egy indok, a korai látogatásra!! A fegyelem és a rend jellemzö a helyre.

Versailles Bejáratok

 

 

 

 

 

A szökökutak CSAK megadott időszakokban müködnek, Délelött egy órácskát, és délután 15-17 óra között. A legnagyobb csupán 1o percet.

 

 

 

 

 

Ha valaki rálép a füre, vagy esetleg belenyúlna a szökökút vizébe , azonnal fütyülnek a felügyelök a kis úttörő sipjukkal . (WOW ezt a Budapesti Metrón bevezethetnék – rend és tisztaság!! )


Nos, amikor végre elindulnak a szökőkutak, kellemes korabeli zenével, fagyival a kezünkben elindulhatunk (több száz ember társaságában) végigjárni és megcsodálni a szökőkutakat.

A park fele publikus csónakázótó, a franciák egyik kedvenc piknikező helye. Külön részben található az arborétum. Valóban, egy nap nem is elegendő hogy minden szépséget megnézzünk. Csupán néhányat szeretnénk megmutatni a több száz képböl amit itt készitettünk.

Ennél szebben nem tudnánk leirni a kastély és a kert hangulatát. Ha tetszik az Oldalunk,  Küldje el barátainak.
(a kicsi képek kattintással nagyithatóak.)TIPP: Párizsi kirándulást inkább tavaszra vagy öszre ajánlanánk, a meleg és a tömeg miatt. A világ minden részéröl érkeznek ide a turisták, mert Párizst egyszer látni kell. Érdemes megnézni a naptárban a nemzeti ünnepeket. Ezeken a napokon a város a turistáké, a helyiek elmennek kirándulni....


Párizs - Eiffel Torony - kicsit beborult az ég... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam