Masszázs teszt Ma-URI, Thay, Svédmasszázs

Ma-URI masszázs – Karos-Spa         Mi a MAURI masszsázs? >>>

Ha úgy érzi, lelkileg kimerült és szüksége van egy kis mennyei energiára, akkor próbálja ki a Ma-URI masszázst. A masszázs müködésének megértéséhez el kellett olvasnom a róla szóló kézikönyvet, mert nem értettem elöször, mit jelent az, hogy figyeljem az érzéseimet.  Mivel valóban ezt tettem, és nem a masszőrre figyeltem, igy csak pár szóban összefoglalom, hogy a masször masszázs közben táncol (mint a hawai lányok) és nemcsak a kezével, hanem sokszor a teljes karjával megérint. Ezzel bennem folyamatosan felébresztette a gyermekkori emlékeimet, mikor még a szülök karjukban tartják a kis gézengúzt, melegséget és biztonságot nyújtva ezzel. A masszázs 9o percig tartott, és utána megmagyarázhatatlan boldogságot éreztem. Állitólag ez nem mindenkinél igy müködik, van akinek bánat és szomorúság tör fel a mélyböl. Nálam viszont teljesen bevált. Ha Zalakaroson járnak, feltétlenül próbálják ki!


 

Svédmasszás  -  Gyógymasszőr (Budapest)
A svédmasszázs számomra csak 6o perces változatban létezik. Alapvetöen az egyes izmok masszirozására irányul, ezért rövidebb idő alatt vagy túl gyorsan kell haladni, vagy az izmok fele kimarad. A Svédmasszázst végzö emberek mozdulatai (akik nem azonos helyen tanultak ) általában 8o%-ban azonosak, és a végtagok sorrendje is teljesen egyforma. A has és a mell részen kivül minden területet érint, a lábujjaktól a tenyérig, elég alapos, igy a masször észreveszi tapintás révén a bör alatt megbuvó csomókat, esetleg daganatot. (ezzel magam is igy jártam...) A masszázs hatására az eddig nem ismert izmainkra is rálelünk, enyhe kellemes izomláz formájában, ami nem tart egy napnál tovább. Elsö alkalommal ne kérjen nagyon erös masszázst, jelezze hogy ez lesz az elsö.
Relaxációs technikák
Gyógymasszázs – Danubius Thermál Hotel Sárvár.
Szállodákban kicsit magasabb a masszázs dija, ezért általában a 3o perces verziót kérik a vendégek.  A gyógymasszázs összehasonlitva a svédmasszázzsal, inkább szélesebb mozdulatokból áll, és egy egy végtagot teljesen végigsimit. Nem csak az izmokra hanem a nyirokkeringésre is hatással van, szigorúan a sziv felé irányuló az izomprés hatása, igy az erek megkönyebbülnek és megpihennek. A fej alacsonyabban van mint a láb, mert a láb alá kicsi párnát helyeznek. A gyors mozdulatoktól  felmelegszik a bör, igy biztosan nem fog fázni. Általában a szállodákban érdemes elöre idöpontot egyeztetni, mert nekünk sem sikerült elsö napon bejutni a masszörhöz.

Székmasszázs  -  Irodai masszázs
Legújabb relaxációs módszer az irodákban a székmasszázs. Nem kell elmenni sehová, nem kell levetközni mégis remek felfrissülést nyújt 15 percben.  Speciális széken ül a vendég, mely megtámasztja a felsö testet és a fejet. A masszázs föleg a hát izmaira és a karokra koncentrált,  az ülö munkában elfáradt gerinc izmait erösiti és lazitja el. Ha esetleg fáj a feje, garantáltan elmúlik egy ilyen masszázstól.  Kedvencem amikor a kéz belső izmait masszirozzák,  ezekkel a mozdulatokkal csak a székmasszázsban találkoztam....


Thay Massage a szabadbanThay Masszázs  - 
Budapest Lurdy Ház

Van ahol a Thay Masszázst magyar masször végzi, és van ahol valóban Thay hölgyeket találunk. Mi kifogtuk a második verziót és semmmilyen nyelven nem tudtunk velük kommunikálni. A masszázs 9o perc volt, le kellett vetközni, de adtak egy speciális fehér ruhát. Igy a ruhán keresztül massziroztak illetve föként mozgatták az izületeket. ( 2-en voltunk egyszerre a párommal , egy függönnyel leválasztott helységben.)  A repertoárban több izom feszités és csavarás is szerepelt, de a masször mindig megtalálta azt a pillanatot amikor a feszités éppen elérte a fájdalom határt és azonnal megállt. Huzódásokat és egyéb izommal kapcsolatos problémákat is kimassziroztak, egy speciális gyógykrémmel. ( a régi kinai balzsamhoz hasonló illata volt.)  Mindezt egy tatami szerü  puha szivacson végezték a masszőrök, és bevallom én jobban kimelegedtem mint ÖK.  Hihetetlen könnyedséggel és bájos thay mosollyal végezték a feladatukat.

Egyiptom – Cairo -  Intercontinental Hotel
A piramisok megtekintése után meggondolatlan módon feliratkoztunk egy masszázsra. Addig nem is ijedtem megLávaköves masszázs, amig meg nem láttam a 2 m magas fekete bőrü férfit aki a keze közé kaparintott. Szét fog roppantani... gondoltam magamban. Nem tudom, hogyan illik a Wellness téma a helyiek lelki világába, akik az asszonyaikat szinte az utcára sem engedik ki. Furcsa lehet nekik a sok európai fehér nő Cairoban. Kommunikációs problémáink is támadtak, igy angolul pár szóban megegyeztünk, ha valami fáj akkor szóljak.   Nem volt semmi gond. Még a hajamban lévő pici csatokat is kiszedegette  és a fejemet is megmasszirozta. A hasamnál mondtam a masszőrnek  hogy „ott nem kell”. Nem tudom hogyan lehet valakinek a hasát masszirozni.... és hát ezt a lehetöséget is kihagytam. Lehet hogy hiba volt.

Legközelebb a lávakövest is kipróbálom....

Tippek: Érdemes előre megkérdezni a ruha – fürdőruha- meztelenség kérdését.


Kapcsolódó Wellness cikkek:

Wellness kezelések szótára

STRESSZ ellen

Egészségünk Érdekében...

Allergia ELLEN Zéró Diéta

Irisz diagnosztika
Akupunktura
Manuál terápia (csontkovács)

Akupunktúra

Elektromagneto-akupunktúra

Wellness Percek OTTHON



WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam