Hercegnő burgonya Malac sült Receptek

Mellműtét előtte utána fotók. az ÉN mellműtétem története - kérdések - válaszok

Gyorsmenü:  Hercegnő Burgonya, MalacSült, Kenyérben sült sonka Gyümölcskenyér

Hercegnő burgonya

Hozzávalók:

2 személyre: 3-4 szem burgonya ,1 szál sárgarépa , 1 cső zöldpaprika ,1 közepes fej vöröshagyma , Alkoholos és alkohol mentes koktélok200 g kínai kel vagy karfiol ,150 g csiperkegomba ,1 kk. gombakrémleves-por ,1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj , 5 ek. frissen reszelt sajt ,4-5 ek. tej, reszelt szerecsendió ,1 kk. szárított majoránna ,2 ek. apróra vágott petrezselyem , őrölt fekete bors
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
A burgonyát héjában puhára főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát megreszeljük. A paprikát kockára, a hagymát és a kínai kelt 2 centis csíkokra vágjuk. A karfiolt rózsáira bontjuk. A gombákat vastagon felszeleteljük. A gombkrémleves-port 3 evőkanál vízzel és az olajjal egy edényben simára keverjük. A sárgarépát, a paprikát és a hagymát (ha karfiolt vettünk akkor azt) 5 percig pároljuk benne. Utána a kínai kelt is hozzáadjuk és még 3 percig főzzük. A végén a gombával összekeverve még 2 percig a tűzön hagyjuk. A burgonyát áttörjük. A tejszínnel, a reszelt sajttal meg annyi tejjel keverjük össze, hogy híg, formálható masszát kapjunk. Szerecsendióval, sóval ízesítjük. A vegyes zöldséget a majorannával, a felaprított petrezselyemmel és a maradék tejszínnel összekeverjük. A burgonyamasszát egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a zöldség tetejét díszítjük vele. Grillsütőben 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk.

Hercegnő Burgonya egyszerüen: Burgonyapürét készítünk, teszünk bele ételízesítőt, kevés reszelt sajtot és tojást. Ezt a masszát betöltjük nyomózsákba, s a kivajazott tepsi aljára megmintázzuk,  grillsütőben megsütjük.  


 

Kenyérben sült sonka
Füstölt szárnyas és vaddisznósonkával is elkészíthető a recept,
Cumberland-mártással tálalja
--------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók:
1500 g főtt sonka (a comb dió része) 375 g teljes kiőrlésű rozsliszt 375 g teljes kiőrlésű búzaliszt 40 g friss élesztő 4,5 dl langyos víz 10 g cukor 150 g kovász csipet só 1 tojássárgája
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
Keverje el a kétfajta lisztet. A liszthalom közepén csináljon egy kis mélyedést, morzsolja bele az élesztőt, és öntse le 4-5 evőkanál langyos vízzel, tegye bele a cukrot, és az egészet gyúrja össze a liszthalom peremétől kezdve. A tésztát lisztezze be, takarja le, tegye meleg helyen, amíg megkel. Kovászt három nappal korábban készítsen. 10 dkg rozslisztet fűszerezzen őrölt köménnyel, őrölt korianderrel, őrölt édesköménnyel, keverje el 2,5 dl langyos vízzel, 1 evőkanál mézzel. Három nap múlva megkel, megtöbbszöröződik. Vegye ki belőle a megfelelő mennyiséget, keverje el a maradék vízzel, sózza. Gyúrja hozzá a megkelt tésztához, és addig dagassza, amíg a tészta el nem válik a táltól. Takarja le, és pihentesse félórán át. A sonkát 8 percig 100 fokos sütőben melegítse. A kenyértésztát 1 cm vastagra nyújtsa ki, vágjon le belőle 10 cm-t, majd csomagolja a tésztába a sonkát a fenti lépések szerint. Süsse ropogósra. A tésztát két oldalról hajtsa a sonka köré (nem pontosan fedi, ám ne tekerje duplán rá), a fölösleges tésztadarabot vágja le, hogy pontosan illeszkedjen a két oldal. A tészta széleit az illesztésnél kenje be tojássárgával, és ragassza össze. A túloldalon egymásra simított, fennmaradó tésztát vágja le. Az egészet szép kerekre és jó paszszosra formázza. A cipót kenje meg tojássárgával, hogy szép aranysárgára süljön, és díszítse a tésztamaradékokból gyúrt másfél centis csíkokkal, majd ezeket is kenje meg a sárgájával. Mielőtt a sütőbe rakná, hintse meg vízzel. 5 percen keresztül 200°C fokos sütőben süsse, majd további 80 percig 180 °C fokosban. Szeletelve, Madeira-mártással tálalja.


 

Malac sült

  És másnapra néhány diétás recept>>

Hozzávalók:
6 hetes malac bontva (kb. 3,5 kg), só, majoranna, 200 g zsír,250 g füstölt szalonna, 1 pohár sör .

--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
A malac sülthöz a malacot megtisztítjuk, a szőrt lekaparjuk és hideg vízben megmossuk.A körmöket levágjuk, a térdízületeket visszahajlítjuk és ha szükséges, a gerincet is bevágjuk. A belsejét sóval és majorannával bedörzsöljük. (Kívül nem szabad sózni,mert a sótól a bőre felhólyagzik.) A belsejét egy gömbfával, amit fóliába csomagolunk és kitámasztjuk a malacot, a szájába egy almát teszünk. A tepsibe rácsot helyezünk, hogy ne tudjon elázni a hús sütés közben. A fülére és farkára alufóliát tekerünk, hogy ne égjenek meg. Bőrét mindenütt bekenjük hideg zsírral.Nagyságtól függöen kb. 2-2,5 óráig sütjük, közben sörbe mártott szalonnával kenegetjük. Sütés után kigőzöljük és szájában citromot téve tálaljuk. Ropogós pezsgős káposztával és hagymás törtburgonyával köritjük.
Somlói furminttal,vagy száraz pezsgővel locsoljuk falatozás közben.  
Forrás: ReceptBazár.hu 



 

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:
4-6 személyre: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 dkg olvasztott vaj, 1 db reszelt citromhéj, 5 dkg durvára vágott dió, 3 dkg étcsokoládé, 3 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs

--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük. Az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt. az étcsokoládét, a durvára vágott diót, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a lisztet összekeverjük és a tojássárgájához adjuk. A tojásfehérjéből a cukor hozzáadásával kemény habot készítünk, amit lazán összekeverünk a tojássárgájával, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Kizsírozott, liszttel meghintett formában, gyenge hőmérsékletű sütőben kb. 50-60 percig sütjük. Porcukrozva tálaljuk.
Forrás: ReceptBazár.hu 

 


 

 

Lazac rákkal és brokkolival

Hozzávalók:
4 személyre: 200 g mélyhűtött rák, 320 g mélyhűtött „Hercegnő” burgonya, 2-3 ek. olaj, 600 g mélyhűtött lazacfilé, só, bors, 400 g, mélyhűtött brokkoli, 1 fej hagyma, 3 ek. vaj, 250 ml erőleves, 250 ml tejszín, 50 g homárpaszta, 20 g lapra vágott mandula

--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra felmelegítjük. A rákot hagyjuk felengedni. A krumplit kizsírozott sütőlapon körülbelül 15 percig sütjük. A felforrósított olajon, közepes tűzön a Lazac mindkét oldalát 6-8 percig sütjük, majd fűszerezzük. A rákot leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és röviddel a sütési idő vége előtt a lazachoz adjuk. A brokkolit sós vízben 8-10 percig főzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, 1 evőkanál vajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Belekeverjük a homárpasztát, és gyenge tűzön kevergetve 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Lecsepegtetjük a brokkolit. A mandulát zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk. A brokkolit és a mandulát 2 evőkanálnyi olvasztott vajba forgatjuk. A lazacot zöldségágyon, a mártással együtt tálaljuk.

Forrás: ReceptBazár.hu



Epres kiwis bólé

Hozzávalók:
350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper,
5 db kiwi,
2 üveg száraz fehérbor,
5 cl kiwi likőr vagy szirup,
5 cl eper likőr vagy szirup,
5 cl fehér rum,
5 db kockacukor,
1 limett leve,
4 dl száraz vörösbor,
1 üveg száraz pezsgő.


--------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
Az epret ( a konzerv epret nem mindig szükséges összevágni mivel sok apró szemü van a dobozban, de a levét minden esetben hesználjuk fel) és a kiwit összevágjuk kb. 1 centis darabokra, a cukrokkal ledörzsöljük a limett héját, tálba tesszük, hozzáöntjük az alkotóelemeket, és lefedve egy órán keresztül a hűtőben hagyjuk. Szervírozás előtt hozzátöltjük a jéghideg pezsgőt.

Forrás: ReceptBazár.hu                                       HALÉTELEK ..

 


 









Különleges Sajtos tészta .


Ezt a receptet az anyukámtól tanultam. Azért különleges, mert gyors, és a régi száraz sajtokat is remekül fel lehet hasznáni. (Elötte tejben megáztatjuk, ha nagyon kemény)

Tehát, minden alapanyag és mennyiség azonos a normál sajtos tésztával, DE kell még venni pluszban 10 - 20 dkg füstölt sonkát, vagy tarját, de megfelel a császár szalonna is.

Teendök: A tésztát megfözzük. (tipp: kicsi olajat kell beletenni a fözövizbe, akkor a tészta nem ragad össze.) Közben a sonkát kicsi darabokra szeljük és ropogosra piritjuk. (CSAK teflon edényben javasolom a Sajtos tésztám elkészitését!! ) Ha megfött a tészta, leszürjük és ráboritjuk a sonka pörcre. Elkezdjük lassan melegiteni és közben rászeljük a sajtot. (Nem kell reszelni, ugyis megolvad.) Addig sütögetjük és kevergetjük amig nem kezd a sajt pirulni. Ha nyulik a sajt, nem baj, amint kihült egy kicsit a tészta, a sajt megszilárdul. Az alján jó erösen kell keverni, hogy a teljes tésztamennyiség egyszerre süljön át. Ezt az ételt minden udvarlómnak elkészitettem, és annak ellenére hogy ilyet még soha nem ettek, nagyon izlett nekik.
 


 

 

Gyors navigáció :  Szilveszter Karácsony Last Minute  Zalakaros  Héviz Eger  GyerekBarát  Nyugdijas  Eger  Héviz  Nászutas  

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam