Háromszor úszom körbe a Hévizi tavat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A nagyjából ellipszis alakú Hévizi tavat az első alkalommal óvatos mellúszással kellett felmérni, feltérképezni a szabálytalanul homorodó-domborodó kerületet, a tavirózsa mezőket, a partról benyúló fűzfák vízig lenyúló, egyes helyeken víz alatti ágait, a sugárszerűen elrendezett kapaszkodó korlátok helyét és a tavon elhelyezkedő épületekhez futó folyosók tartó betonoszlopainak elhelyezkedését. Ezután fokozatosan egyre több szakaszon tudtam háton úszni, s ahogy mind jobban sikerült megjegyezni a kritikus pontok helyét, a háton úszás aránya az évek múltával kb. 95 %-ra ment fel. Többre nem is fog, mert vannak olyan helyek, ahol a korlátot nem lehet megkerülni, hanem alá kell bukni ill. a korlát és a partról levezető lépcső között olyan szűk a hely, hogy háton úszva az ember a kezeit-lábait verné össze, különösen akkor, amikor a kemény téli napokon a felszín felett gomolygó vastag pára miatt nehezebb a tájékozódás.

A tavi úszás nemcsak amiatt élvezetesebb a medenceinél, mert elmaradnak a fordulók, hanem a gyönyörű és változatos környék miatt is. A tavirózsa mezőkben háromféle színű virág pompázik: fehér, ciklámen színű és kék, mindhárom azonos -kifejlett alakban nagyjából tenyérnyi- méretű, illatukban azonban végletes a különbség: a fehér kifejezetten büdös, a ciklámen átlagos virágillatú, viszont a kék - finom illatú, mint a legdecensebb parfümök.

A fűzfák alatt kisebb vadkacsa csapatok tűnnek fel, a kis kacsák az ember közeledtére vagy gyorsan alámerülnek vagy kiugrálnak a partra. A vízben olykor keszegszerű halak úsznak el az ember alatt. A part mentén a vízmélység nem nagy, többnyire le lehet állni, s ez nagyon kellemes, a talajt puha levélréteg borítja, és olyan meleg, mintha padlófűtés lenne alatta.

Hatalmas élmény, amikor a partmenti tujákat vastagon fedi a hótakaró, ennél csodálatosabb már csak az, amikor úszás közben havazik. Hihetetlen csend uralja ilyenkor a tájat s a nyáron oly túlnépesedett tó nyílt vizén ekkor egy tucat embernél nincs több, az egész környék fantasztikus nyugalmat áraszt.

 

Forrás:  AhogyÉrzed.hu


TOVÁBBI CIKKEINK:Wellness Controll csapat


1.  Ujdonságok: Hotel Kapitány SÜMEG

2.  Megnyilt a SZEGEDI Csúszdapark

3. Héviz Hotel Hélios - itt jártunk!

4 . Bükfürdö Répce GOLD a kedvencünk!

5.  Hotel Azúr**** Siófok
ETARGET LINKEK >>  ETARGET HIRDETÉS>>>

Hévizi hotelek  
A HOTEL EURÓPA FIT ****superior Hévíz zöldövezetében, egy nyugodt oázis szívében fekszik, 400 m-re Európa legnagyobb melegvizű gyógytavától.

Szállás Szálloda Hévizen 
Hévizi Szállás, wellness szállodák hotelek Hévizen. Akciós wellness ajánlatok. Kattintson a linkre.

Héviz Wellness ajánlatok 
A fürdőváros szívében, a világhírű termáltótól 500 m-re található – a teljesen felújított - négycsillagos Danubius Health Spa Resort Hévíz gyógy- és wellness hotel.

Wellness hétvége Üdülési csekk elfogadó helyek
Az üdülési csekk névre szóló fizetőeszköz, melyet minimum egy éjszakai szállás- és kapcsolódó szolgáltatások kifizetésére lehet felhasználni.

Siófoki hotelek szállodák
A Wellness Hotel Residence**** Siófok, a Balaton déli partjának egyik legszebb és legújabb szállodája.

Wellness hotel - Belföldi szállás
Wellness ajánlatok a legszebb belföldi hotelekben, szállások, üdülési csekkel .

Linkajánló:  Héviz superior hotelek  , Hévizi gyógytó   szállás Hévizen  Legújabb Wellness hotelek   Szálláshely Hévizen   Hévizi szállodák  Wellness szállodák Héviz ,   Hotel Info Héviz  Akciós üdülés Héviz  Héviz Gyógyfürdő    

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam