Halételek Saláták Fűszerek

Grillezett lazacszeletek 1. Grillezett Lazac Szeletek zöldség körettel

Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg lazacszelet (2,5 - 3 cm vastag), só, bors, citrom, extraszüz olivaolaj.
Elkészítése:
A szeleteket sózzuk, borsozzuk, a citrom frissen facsart levével meglocsoljuk, majd olajba forgatjuk. Lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. Olajozott rácson oldalanként mintegy 5 percig grillezzük.


Grillezett lazacszeletek 2.

Hozzávalók 4 fő részére:
80 dkg lazac, 1 hagyma, só, bors, olaj, citromlé.
Elkészítése:
A lazacot 2 centi vastag szeletekre vágjuk, megöntözzük olajjal és citromlével, beborítjuk hagymaszeletekkel és legalább 1 órát érni hagyjuk. Utána csak a halszeleteket ráhelyezzük egy bezsírozott rostra és mérsékelt tűzön grillezzük. A lazacot csak röviddel a tálalás előtt fűszerezzük .


 
Almás heringsaláta:
Hozzávalók 4 fő részére:
1 fej vöröshagyma, 2 alma (golden)2 fehérrépa (főtt), 2 evőkanál majonéz, 1 dl joghurt, 3-4 evőkanál tejföl, fél citrom, 4 ecetes hering, őrölt bors, só
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá.

 
Lazacfilé spárgával
Hozzávalók 4 fő részére:
80 dkg spárga (fehér), 80 dkg lazacfilé, 4 szelet füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 főtt tojássárgája, 4 evőkanál snidling (apróra vágott), őrölt bors, só
Elkészítése:
A spárgákat meghámozzuk, összekötözzük, sós vízben 15 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. A lazacszeleteket a szalonnaszeletekbe burkoljuk, és 2 dkg vajban pirosra sütjük, majd borssal megszórjuk. Mély tepsibe rakjuk, a borral és 1 dl spárga-főzővízzel meglocsoljuk. 8 percig forró sütőben sütjük, és melegen tartjuk. A tojássárgákat áttörjük, hozzáadjuk a maradék vajat, és simára keverjük. A lazacot tálra tesszük, a spárgával és a tojásos krémmel körítjük, a maradék szósszal meglocsoljuk. díszítjük.

Görögös uborkasaláta sajttal

Hozzávalók 4 fő részére:
2 kis kígyóuborka, 2 kis paradicsom, 2 szál újhagyma, 25 dkg feta sajt, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, firssen őrölt bors, só
Elkészítés:
A megmosott kígyóuborka két végét levágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk.  A megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Tálba tesszük, összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük. Tányérra rendezzük az uborkaszeleteket, a paradicsomcikkelyeket és a hasábokra vagy kockára vágott feta sajtot. Leöltjük a dresszinggel és fél órát állni hagyjuk. Salátaként vagy előételként kínáljuk.


Grillezett fűszeres tonhal

Hozzávalók 4 fő részére:
70 dkg fagyasztott tonhal, 2 evőkanál olaj, 1-1 evőkanál mustár és ketchup, 1-1 teáskanál ételízesítő, majoránna, pirospaprika, citromlé, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.

Előkészítése:
A grillsütő rácsát beolajozzuk, a sütőt előmelegítjük. Közben az összes fűszert, a zúzott fokhagymát és az olajat, mustárt, ketchupot mártássá keverjük. A tonhalat felszeleteljük.

Elkészítése:
A halszeleteket a grillsütő rácsára fektetjük, és bekenjük a fűszeres keverékkel. 5-6 perc múlva megfordítjuk, és a másik oldalát is bekenjük. További 5-6 percnyi sülés után tálalhatjuk. Amíg a hal sül, készítsünk burgonyapürét hozzávaló köretként.


Pácolt gyömbéres uborka
Hozzávalók 6 fő részére:
2 kis kígyóuborka, 5 dkg friss gyömbérgyökér, 1 kis friss csípős füszerpaprika vagy cseresznyepaprika, 2 csillagánizs, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál durva szemü tengeri só, 2 evőkanál 5%-os ecet, 1 evőkanál szezámmag.
Elkészítése:
A megmosott kígyóuborka két végét levágjuk. Hosszában négyfelé szeljük. Az így kapott hasábokat 5 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, megszórjuk a tengeri sóval és fél órát állni hagyjuk. A fiss gyömbérgyökeret meghámozzuk, majd nagyon vékony, gyufaszálnyi  hasábokra vágjuk. A friss csípős füszerpaprikát vagy cseresznyepaprikát kimagozzuk, majd a húsát nagyon vékonyan felszeleteljük (használjunk hozzá gumikesztyüt). Az uborkát lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük, salátás tálba tesszük, összekeverjük a cseresznyepaprikával, a csillagánizzsal és gyömbérhasábokkal. Külön tálkába összekeverjük az ecetet a cukorral, majd az uborkára öntjük. Jól összeforgatjuk, és lefedve 6 órára a hütőszekrénybe helyezzük. Szezámmaggal meghintve tálaljuk.
 

 


 

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam