Edzőtermi pletykák - Mandula műtét

-  MANDULA MŰTÉT FELNŐTT KORBAN -

Az egyik lánynak kivették a manduláját. Csak 3 hét után jött ismét edzeni.

- Féltél????
 
Igen. Nem tudtam mi vár majd rám. Állitólag felnött korban sokkal roszabb mint a gyerekeknél. Felmentem a Netre és kerestem információkat a manduláról. Csak angolul találtam használható dolgokat az Itonsils.com helyen. ( Mandula műtét = Tonsillectomy)

-Fájt?
Maga a műtét nem fájt, habár elég szokatlan, mondhatnám kellemetlen ha az ember torkában elvágnak valamit. Az injekciók még érzékenyen érintettek, elég soknak tünk 8 szúrás a torkomba. Elözöleg már éjfél óta nem ettem nem ittam semmit, igy szerencsére nem hánytam , persze a szememet sem mertem kinyitni, mert nem birom a vér látványát. Szóval, túléltem , mindössze 20 percig tartott. Mázlim van mert egy nagyon kedves (és kicsi kezü ! )  doktornő végezte a mütétet, - amint ez már kiderült- helyi érzéstelenitéssel.

- Szóval nem fájt semmi?
Azt nem mondtam. Ami igazán fájdalmas az a műtét utáni elsö TEA. Hipp-hopp elmúlik az érzéstelenitő hatása, utána még megszánnak a nővérek egy-két gyors injekcióval a popódba, majd azt mondják, innod kell és a teában van a fájdalomcsillapitó. Hát ez zsarolás!    (A növérkék is nagyon kedvesek voltak!!! )


- Neked miért kellett kivenni a manduládat?
Hajhullás miatt. 2 hónappal ezelött elkezdett hullani a hajam, olyan 100 forintos területen teljesen kopaszra. Mikor a második ilyen folt is megjelent pánikszerűen kerestem az okot. Az esetek nagy részében ilyen hajhullást okoz a mandula, ha gyakran  van begyulladva.

 
- Akkor most várod a hatást? 
Igen. Remélem 2 hónap és visszanő a hajam. A mandula műtétet pedig már el is felejtettem! 

- Még egy kérdés. Mennyit fogytál?
Igen, ez érdekes. Elsö nap valóban nem ettem semmit. De késöbb amikor le tudtam nyelni a madártejet és a kakaós tejbegrizt, miközben egész nap ágyban feküdtem mozgás nélkül, nos azok a napok már nem voltak éppen diétás korszaknak nevezhetöek. Nagyon gyenge voltam fizikailag, szédültem a gyógyszerektöl, mert a fájdalom csillapitóról napokig nem tudtam lemondani. Szóval ilyen helyzetben még a nök is elfelejtik a diétát. Válaszolva a kérdésedre, 2 hét alatt fogytam 1 kg-ot. 

Köszönjük az érdekes történetet.
A mandula mütét elött állók nevében is!
  

Memo:  6 hónappal a mandula műtét után ismét érdeklődtünk, és a hajhullás rendbe jött.  ( a szerk.)
A haj növekedés visszaállitására érdemes egy vitamin kúrát lagalább 1 hónapra elvégezni. Ajánljuk a Calivita vércsoportos vitamin készitményt, és sokan pozitiv hatásról számoltak be a Dr Lenkei  napi vitamin csomag ALAP verzió használata után. 


További Hasonló Témák:

Irisz diagnosztika  
Manuál terápia (csontkovács)
Akupunktúra
Elektromagneto-akupunktúra
Wellness Percek OTTHON
A Gyógymasször Tanácsai
Allergia ELLEN Zéró Diéta
Instant Színterápia
Kezdjük a napot arctornával!
Feledékeny? Aludja ki magát!
Csokoládé és Szerelem!
Gyógyfürdők
Wellness kezelések szótára

Edzötermi pletykák - Mandula mütét
Wellness Konyha

STRESSZ Ellen

       
 


WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam