Dance DVD forgatás LEVY WELLDANCE

WellDance Táncosok öltözője, felkészülés a forgatásra
Egy rendhagyó DVD forgatásán jártunk nemrég a margitszigeti Danubius Health Spa Resort Margitsziget-ben. A gyönyörű környezet és a fantasztikus kilátás egész nap ott tartott a forgatáson. A DVD várhatóan a hazai wellness piac 2007-es évének egyik nagy újdonsága lesz. A WELLDANCE név magáért beszél, bár a hagyományos mozgással kapcsolatos műsoros DVD-khez képest több említésre méltó újdonság is jellemzi a kiadványt. A WELLDANCE a legújabb klubhimnuszokat párosítja egy különleges fitnessbarát edzésprogrammal, melyben összekeverednek a táncmozdulatok és az aerobic lépései.

A Margitszigeten reggel 7 órakor találkoztam a stábbal és a WELLDANCE táncos csapattal. A hotelben egy orvosi rendelőt rendeztek át ideiglenesen sminkszobának, ami egyben öltozóként is funkcionált.
A táncosok az előző napi főpróba után rutinosan készülődtek, bár a ruhákkal kapcsolatban adódott egy kis vita a lányok között, mert az egyik hajpánt otthon maradt…

Kicsit aggódott a csapat az időjárás miatt, hiszen a felvételek nagy részét külső helyszínre tervezték. Számomra nagy meglepetés volt rögtön az első helyszín, hiszen az öltőzőkből egyenesen a tetőre kísértem a csapatot. Először nem hittem a szememnek, valóban egy színpadot építettek a Danubius Health Spa Resort Margitsziget tetejére az előző éjszaka? Nem nagyon volt időm a csodálkozásra, mert az elhúzódó előkészületek miatt késéssel indult a forgatás.
Az első probléma ott kezdődött hogy hogyan mászik fel a WELLDANCE csapat háztetőre installált színpadra, illetve forgatási szünetekben hogyan jutnak le onnan. A gyakorlatban a stáb egyik tagját kinevezték létrafelelősnek aki szerzett a hotel műszaki kollégáin keresztül egy létrát, amit a felvételek indítása előtt mindíg ki kellett cipelnie a képből. Mivel a kinevezett létrafelelős stábtag nem volt mindíg a közelben, ennek következtében egy-egy felvétel után gyakran a tetőn rekedtek a táncosok. Mivel egy létrát még én is elbírok, így több ízben is hasznossá tudtam tenni magam a délelőtt folyamán.
Maga az edzésprogram 4 részből áll. Ezeket a részeket különböző helyszíneken vették fel. Az első helyszín ezek közül a hotel tetőszerkezetére felállított színpad – itt a háttérben a Margitsziget legmagasabb épülete a víztorony is látható. Igazán páratlan.
Az időjárás kedvezőbb nem is lehetne. Start!
Elindult a zene, valószínűleg a Margitszigeten aznap sokan velünk együtt hallgatták az 1 órás WELLDANCE mixet, amit az egyik népszerű fővárosi DJ, Magonyi L készített erre az alkalomra. Mivel többféle kamerával is felvették ugyanazokat a jeleneteket, így a táncosok néhány óra elteltével már kezdtek kimerülni. A délelőtti felvételek után közös megegyezés alapján másfél órás ebédszünetet tartottunk, így a táncosoknak volt idejük regenerálódni, a stábnak pedig átköltözni az újabb helyszínre, ami a hotel második emeletén, a tetőkert medencéjének partján került kialakításra.
A szünetben volt egy kis időm végigsétálni a hotel wellness részlegén is. Kiváló egész napos program lehet egy hétvégi napon ellátogatni kedvesünkkel, családunkkal ide. A napi belépő ára elég borsos, viszont a szolgáltatások színvonala elsőosztályú!
Térjünk vissza a DVD forgatásunkhoz. A stáb befalt 8 db óriás pizzát, a táncosok pedig kivégeztek legalább ennyi palack energiaitalt – lassan vége a szünetnek. A medence partján már minden készenáll: a hotel vendégeit a belső medencékhez irányították a forgatás idejére, a hangszórókból már szól a WELLDANCE mix, kamerák készenlétben… Meg kell hogy jegyezzem, hogy a felvételekhez minden helyszínen síneket építettek, és a leginkább darura hasonlító kamerakocsi ezen gurult a felvételek közben. Előre is elnézést kell itt kérnem a fogalmazásért mindenkitől, hiszen mint a wellnesshetvege.hu riportere nem vagyok tisztában a filmes szakkifejezésekkel.

Ez a helyszín a DVD-n sorrendben a 4. rész helyszíne, itt történik a „COOL DOWN“. A film rendezője Kriskó László egy kis időre engem is a kamerák mögé engedett. A pár perces tapasztalat elég volt ahhoz hogy megszédítsen a filmes szakmának ez a megfoghatatlan különleges varázsa. A kamerákba nézve láttam a medence kék vizének gyönyörű csillogását, mögötte a sziget évszázados fáinak koronáját.

Eredetileg néhány órát töltöttem volna a forgatáson, de a stáb és a táncosok is annyira kedvesek voltak, annyira közvetlen és családias volt a légkör.. Egyszóval olyan jó hangulatban telt az idő, hogy észre sem vettem és már az utolsó jeleneteket forgatták este 10 órakor a hotel parkolóházában.  Ez a helyszín is elsőre kicsit meghökkentően hangzik, hiszen nem szokás és nem is egészséges kipufogófüstben tornázni. A forgatás előtt egy órával kiürítették a parkolóházat, gondosan feltakarították a padlót és bő vízzel fel is locsolták azt. Így mire a táncosok elkészültek a felvételhez, egy csillogó fekete táncparkett várt rájuk. Micsoda ötlet!

A Levy Welldance Csapat.  Kattintson ide és Töltse le a Zenéket! DOWNLOAD area..

A felvételek alatt a gyakorlatokat figyeltem. Laikus szemmel is úgy láttam, hogy nem a véresen profi tökéletes alakú táncosok edzésprogramját vették filmre ezen a napon, hanem hús-vér emberek táncos tornagyakorlatait.

Ha van még néhány perce, kérem látogassa meg a DVD hivatalos weboldalát a
 
Tóth Adél


WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam