Csokoládé és Szerelem!

"Szerelemhormon"


Csokoládé és szerelem bonbonEgyelőre keveset tudunk a PEA-nak rövidített, feniletilaminnak nevezett "szerelemhormonról". A kedélyjavító amfetaminhoz hasonló hatású hormon a szervezetben termelődik. Ha valaki szerelmes lesz, az agyban emelkedik a PEA szintje, és nem kevesebb, mint 18 hónapig magasabb is marad. A "nagy szakítások" utáni depressziót a PEA csökkent vérbeli szintjével magyarázzák. A PEA a csokoládéban is megtalálható. Egyes szakemberek szerint, ha valaki szerelmes lesz, több csokoládét kíván.A fenil-etilamin emelkedett szintje vérünkben kb. 18 hónapig tart, utána csökken (mint ahogy a szakítások esetén is ezzel magyarázzák a rosszkedvet). De miért kell szervezetünknek csökkentenie a PEA szintjét?! Miért nincs örökké tartó eufórikus szárnyalás?

Bizonyos idő után szervezetünkben szükségszerűen csökken ennek a csodavegyületnek a szintje, talán nem is véletlenül. A PEA nagy dózisa 6 hónaptól 3 évig terjedő időszakban lehet jelen vérünkben, utána elkerülhetetlenül zuhan. Azok az emberek, akik nem bírják elviselni azt, hogy bizonyos idő után (a PEA szintjének csökkenésével) nem szárnyalnak az eufóriás boldogságtól, csupán a nyugodt, megszokott, biztonságos párkapcsolat van már számukra, újabb izgalmak után kezdenek nézni, újabb hormonlöketet remélve.

A szerelmespárok mindig a másikat okolják kapcsolatok kihűlésért, hiszen annak idején ő volt boldogságuk forrása. Pedig szervezetünket kell okolni, hiszen erőteljesen küzd a szerelem leépítéséért.

Kutatók szerint szervezetünk a PEA csökkenésével egy nyugtatóbb hatású hormont (endorfint) kezd el termelni, mely a "lángolást" kissé csökkenti. Pontosan ez a szakasz a vízválasztó egy kapcsolatban, amikor kiderül, képesek vagyunk-e a PEA "tódulása" nélkül is hosszútávon együtt maradni valakivel.

Ha ez a lángolás éppen mondjuk az esküvő előtt törne meg, mégsem azt tanácsolják a párkapcsolati szakértők, hogy együnk sok csokoládét (hiszen abban köztudottan megtalálható a PEA), hanem okkal inkább a mérlegelést, kapcsolatunk értékelését javasolják.
A Hormonok - Eszméletlenül dühössé és víg kedélyűvé egyaránt tehetnek. A nemi örömhöz, az erősCsokoládé marcipán csontokhoz, a stresszel való megküzdéshez és az anyagcsere karbantartásához egyaránt szükségesek. Ha nem volnának, tulajdonképpen nem is lennénk életben. A szervezet nagyon különleges, úgynevezett belső elválasztású mirigyekben helyet foglaló sejtjei termelik őket: a hormonokat. Közvetlenül a vérbe jutnak, és az idegrendszerrel együtt fontos életfolyamatokat szabályoznak.Csokoládé golyók a kedvencek

Az időszámításunk kezdete előtti negyedik-ötödik században Hippokratész már azt tanította, hogy az egészség és a temperamentum bizonyos, a szervezetben termelődő anyagok következménye. Arisztotelész pedig megfigyelte, hogy az ivartalanított állatok sokkal békésebbek, szelídebbek, könnyebben kezelhetők. Azt tehát már régóta tudtuk, hogy valamilyen szerepük van. Kimutatásuk és felfedezésük azonban még évszázadokat váratott magára, sőt, bizonyos vonatkozásokban ez a folyamat még ma is tart.Kellemes kikapcsolódást kiván a Wellnesshetvege.hu csapata.       

Várjuk véleményét és Tanácsait a Forumban.Cikkeink a következö témákban jelentek meg:

Wellness kezelések szótára

Egészségünk  Érdekében...


Allergia ELLEN Zéró Diéta

Irisz diagnosztika
Akupunktura
Manuál terápia (csontkovács)

Akupunktúra


Elektromagneto-akupunktúra

Wellness Percek OTTHON


WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x