A geocaching - IZGALOM - Kerékpár Túra

A geocaching (ejtsd: "geokesing") az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel.

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat eljuttatja hozzánk és a geocaching nemzetközi honlapjára (szükség esetén utóbbiban segítséget nyújtunk, így egy kis késéssel valamennyi nálunk szereplő koordinátát feltöltünk a nemzetközi lapra is). Mi is, a nemzetközi lap is mindenki számára elérhetővé teszi az adatokat. Elég ezek után meglátogatni az oldalainkat, és már indulhat is a GPS-es kincsvadászat!

Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.

Hiszünk benne, hogy valamennyiünkben ott él a kincskeresők ősi szenvedélye, és valóságos izgalmat jelenthet egy ilyen játékban akár elrejtőként, akár keresőként részt venni. Ehhez az élvezethez járul még hozzá az okos kis GPS-ek használatából eredő öröm, ami különösen a mobil, elektronikus "ketyerék" szerelmeseinek jelenthet további vonzerőt.

A geocaching kipróbálásához GPS-t kölcsönözni is lehet, ugyanitt vásárolni is.

Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület
(MGKE)2006. május 12-14-én tervezett 3 napos kerékpár túra.

1. nap: Szántód és Kőröshegy multi ládái: GcKoHe GCSZPT GCFOLD GCKTG GCCsui GCVERT
2. nap: GCBAKE.
3. nap: GCDBAK + GCEBAK

Minden útba eső láda potenciális célpont!!!

-----------------------------------------------------------------------

Részletes uti terv:

1. nap (péntek): Találkozó a szántódi bevásárló központ parkolójában: N 46 51,710 E 17 54,210 . Indulás 8 órakor a környék sok pontos multiládáinak közös körbe kerekezésére: GcKoHe GCSZPT GCFOLD GCKTG GCCsui GCVERT
Délután/este a szántódi parkolóból autózás a Balatonfűzfői bázisra: Móricz Zsigmond u. 17. (koordináta fent) Érkezés kb. 6 órakor.

Este szabad program, valamint a csak hétvégére érkezők fogadása.
Fakultatív lehetőség vacsora után a GCOKIL vagy a GCVIMA becserkészése.

2. nap (szombat): 7 órakor indulás a GCBAKE végig tekerésére. (óramutató járása szerint)
Útközben a GCSIOF, majd a kompolás után a GCSAV potenciális célpontok.
Este szabad program.
Fakultatív lehetőség vacsora után a GCOKIL vagy a GCVIMA becserkészése.

3. nap (vasárnap): Csomagolás, majd 7 órakor indulás az autókkal Aszófőre, ahol terveim szerint a vasutállomásnál parkolnánk.
N 46 55,535 E 17 49,917 125m (a komp kb. 9-10 km)
Másik parkolási lehetőség a Tihanyi félszigeten, egy szabad strandnál. Az előző nap látjuk majd, hogy itt megmaradt-e az ingyenes parkoló:
N 46 54,394 E 17 53,623 105m (innen csak 2,5 km a komp)
A tihanyi komp felé indulva végig kerekeznénk a GCDBAK + GCEBAK útvonalát.
Délután/este hazaindulás Aszófőről / Tihanyból.
geocaching.huWELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam