7 TIPP, HA MASSZÁZSRA KÉSZÜL...


HÉT TIPPEM VAN ÖNNEK, HA A HOTELBEN MASSZÁZSRA KÉSZÜL A WELLNESSHÉTVÉGÉJÉN!

1. Masszázs előtt kerülje a nehéz ételeket és lehetőség szerint egyáltalán ne fogyasszon alkoholt. Ha lehet, korlátozza a koffeint is. A kávé zavarni fogja az ellazulásban, megnyugvásban. Ha túlságosan tele van a hasa, vagy fel van pörögve, ez mindkettő megnehezítheti a pihenést.

 2. Ha a masszázs délután vagy estefelé van, akkor aznap próbáljon meg kizárólag könnyű ételeket enni. Részesítse előnyben a különböző zöld salátákat!

Ha délelőtt van a masszázs, mindenképpen egyen valami keveset, éhgyomorra ne vágjon bele semmilyen kezelésbe! Legalább egy könnyű snack vagy gyümölcs mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a kezelést követően ne essen le nagyon a vércukorszintje!

 

3. Vegyen egy meleg vagy forró zuhanyt masszázs előtt. Ez nemcsak udvarias gesztus a masszőr felé, de a forró víz segít az izmok elernyedésében.

Borotvával történő szőrtelenítés nem javasolt masszázs vagy más testkezelések előtt, mert a frissen borotvált bőrfelület könnyen irritálódik.

4. Ha túl félénk ahhoz, hogy egy masszázshoz teljesen levetkőzzön, nem gond! Annyi ruhát viseljen a masszázs alatt, amennyit jónak lát. A legfontosabb az, hogy nyugodtan tudja élvezni a kezelést. A masszőr az igényeihez fog igazodni.

5. Ha egy fogás a masszázs alatt túl könnyű vagy túl erős, mondjon valamit. A masszőr hallani akarja, ha valami nem jó, vagy kényelmetlen.

6. Amikor vége egy kezelésnek, ne ugorjon fel a kezelőágyról! Nyugi, ne csináljon semmi megerőltetőt. Feküdjön még egy kicsit az ágyon, vagy töltsön egy kis időt a fürdőben vagy a spa-ban. Ellenkező esetben, nagy eséllyel szédülni fog, mert a szervezete nincs felkészülve hirtelen mozgásokra, hiszen a masszázs során relaxált állapotba került.

7. Akkor is, ha nem egy tipikus spa rajongó, legyen nyitott a terapeuta vagy masszőr javaslataira. Attól hogy valamiről nem hallott még, nem jelenti azt hogy akkor azt ki sem szabad próbálni!

Kellemes kikapcsolódást! Lázar Levente István (wellnesshetvege.hu) WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x