Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Szegedtől, 20 km-re nyugati irányban, a Bajára vezető 55-ös számú főútvonal mentén találjuk meg Mórahalom városát, ezt az alig 5700 lelket számláló kisvárost, amely egyben a 15 Dél-alföldi települést magába foglaló Homokháti Kistérség központja. A Mórahalmi Gyógyfürdő kiemelkedő szerepet tölt be a térség turizmusában, hiszen hasonló feltételekkel és adottságokkal rendelkező gyógyfürdő a Homokháti Kistérségben kizárólag itt található.
 
A fürdő a magas, lombos fákkal övezett Szent László park szomszédságában helyezkedik el, amely tiszta levegőjével, meghitt csendjével kellemes pihenést és kikapcsolódást biztosít az ideérkezők számára.A fürdőben jelenleg összesen 10 medencében pihenhetnek a vendégek, melyből ötben korszerű vízforgató berendezés üzemel. A nyári időszakban mind a 10 medencénk várja a látogatókat, a téli időszakban pedig 5 medencében (1 szabadtéri és négy fedett medence) frissülhetnek fel a kedves vendégeket. Nálunk a család minden tagja megtalálja a számára legjobban tetsző medencét, hiszen minden korosztály igényeit ki tudjuk elégíteni.
 
 A télen és nyáron egyaránt nyitva tartó fedett fürdőszárnyunkban lévő 16 x 8 méteres, 1,2 méter mély közel 31 °C fokos, feszített víztükrű tanmedence, részben gyermek és felnőtt úszásoktatást szolgál, részben teret biztosít a csoportos gyógytorna, gyógyúszás, aquarobik, aquafittnes végrehajtásához. E medencékben az úszósapka használata kötelező!
 
A fedett fürdőszárnyunk másik ékessége a 6x6 m-es 36 °C -os gyógymedence, mely közveltenül a tanmedence mellett található. A medencében beépített derék-vízsugármasszázs élményelem működik. Május 1-től késő őszig (november 10) üzemel, a feszített víztükrű 33,3 x 21 m-es 2 m mélységű kristálytiszta vizű úszómedence, amely sportversenyek (vízilabda, úszóversenyek) lebonyolítására is kiválóan alkalmas. Az új termálkút hőenergiájának köszönhetően 27 - 30 °C-os víz tölti fel a medencét.
 
 
 
2003. május 30-án minden igényeket kielégítő gyógy-élménymedence került átadásra. A 110 m2-es 39 °C -os 90 - 1,20 méter mély, gyógyvízzel feltöltött medence, mind a téli és mind a nyári hónapokban várja a gyógyulni vágyókat. A medence két partját egy látványosan ívelő híd köti össze, amely az esti díszkivilágítással még hangulatosabbá teszi a fürdőzést. A medencében a következő élményelemek találhatók: talp-, hát-, derék-, nyak-, vállmasszázs, dögönyözőgomba, egész testet masszírozó masszázskabinok.
 
 2004. május 29-én újabb három medencével bővült a gyógyfürdő.Átadásra került egy közel 20 méter hosszú 4 méter széles családi csúszdás élménymedence, melynek közepén egy 4 méter átmérőjű napozóterasz található. A medencében vízzuhatag, buzgárok sodrófolyósó és ugráló medencerész található. A víz hőfoka 28-30 °C, mélysége 1,2-1,4 méter. A kombinált gyógyélmény és tanmedence a családok nagy kedvence. Hiszen a 37 fokos meleg vizű, 270 négyzetméter vízfelületű 90 - 1,20 méter mély medencében épp úgy lehet úszni tanulni a tanmedence részben, mint masszíroztatni a fáradt testet a különböző masszázselemek által. A medencében különböző masszázselemek, buzgárok vízzuhatagok működnek.
 
 
 A kisebbek nagy kedvence a 101 négyzetméter vízfelületű, 30 fokos csúszdás gyermek-, és bébipancsoló, mely a nyári szezonban tart nyitva. A medence két szintre; felső és alsó részre tagolódik. A két szint között közel 1,5 méter szintkülönbség van, melyet egy 2 méter széles 2,3 méter hosszú színes csúszda köt össze. A felső részen található a legkisebbek pancsolója, itt a vízmélység csak 10 centiméter, így a csöppségek nyugodtan játszadozhatnak a vízben, nem kell attól félni, hogy elmerülhetnek benne. A felejthetetlen vízikalandokról egy színes 3 méter hosszú vizet  spriccelő spirálkígyó és egy labdával zsonglőrködő fóka gondoskodik. A medence alsó része -ahova a kis minicsúszda vezet- már a nagyobb gyermekeknek szolgál felüdülést, hiszen itt a vízmélység már 30 centiméter. A vízben egy hatalmas sündisznó található, ami több száz helyen fröcsköli szét a vizet a gyerkekek nem kis örömére.
 
 
 
 2004. július 2-án az új fürdőépület átadásakor további két fedett medence került átadásra.
A 60 négyzetméter vízfelülettel rendelkező 39 °C-os 1,2 méter mély, bab alakú gyógy-wellness medence. Melyben épített ülőpadkák, buzgárok, derékmasszázs elemek és korlátok segítik a gyógyulást. A medence szélén 12 darab égetett zománc kép látható, melyek hangulatos háttérfénnyel emelik ki a képek művészi szépségét, így a medencében gyógyuló vendégeink nemcsak a gyógyító víz hatását élvezhetik, hanem a csodálatos, megvílágított képek látványában is gyönyörködhetnek. A képeket csongrádi mesteremberek készítettek a fürdő számára. A medencében aquafitness oktatás is folyik.
 
Az új főépületben található másik medence a 40 négyzetéteres gyógyászati medence, melyben beépített súlyfürdő üzemel. A medence hőfoka 36 fok, mélysége 1,20 méter.Mórahalom Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a befogadó kapacitás, illetve az élményfürdő szolgáltatások körének bővítése érdekében megnöveli az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő területét, valamint megépíttet egy 513 m2-es, úgynevezett rendezvénymedencét. Ebben az egy szerkezetben két egymástól elválasztott medencét terveztek, egy nagyobb, élményelemekkel rendelkező medencét, és egy kisebb ülő-, és pezsgőpados medencét. A nagy élménymedence egy vízkörön, de szolgáltatásaiban több medencerészre bontott, amelyek között a medencén belül szabadon lehet közlekedni. Az élményelemek elhelyezésénél ügyeltek arra, hogy a zajosabb és az eseménydúsabb szolgáltatást igénybevevők egymást ne zavarják.
 
 A medence déli oldalán a későbbiekben megépítendő mobilszínpad felől fekvőrámpa, és pezsgőágyak kerültek elhelyezésre, ahonnan adott esetben a színpadon folyó rendezvényeket jól lehet majd látni. A medence nyugati és északi részén a mozgalmasabb élményelemekkel tarkított medencerészek találhatóak. Ilyen elemek hát hydromasszázs (21 db), a pezsgőágy (6 db), a nyakdögönyöző (4 db), a spriccelős játékelemek, és az 1,6 méter átmérőjű óriás vízgomba.
 
 A gyermekek és fiatalabbak által használt, eseménydúsabb és zajosabb területek felől némi intimitást biztosít a két irányban kiszolgáló koktélbár, mely a pezsgőmedencét elhatárolja a nagymedence résztől. Az eltérő, fokozatosan mélyülő vízszint (5-140 cm) minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást garantál.
 
Az új, vízforgató berendezéssel ellátott medencének köszönhetően a fürdő összes vízfelülete eléri a 2.200 m2-t, a nyári befogadó kapacitása pedig közel 4.700 főre nő.

Szállás:  Colosseum hotel Mórahalom  ,   Colosseum hotel Mórahalom vélemények  , Mórahalom akciók 


ÁRLISTA

Bízunk benne, hogy minden vendégünk tud magának választani a medencék sokasága közül, ha mégsem, akkor kérjük próbálja ki valamennyit, hiszen minden egyes medencék tartogat meglepetéseket.

Nyitva tartás:

Augusztus 30-tól május 28-ig:
Hétfő - Szerda, Vasárnap: 9.00 - 19.00,
CSÜTÖRTÖK - SZOMBAT: 9.00 - 22.00

Május 29-től augusztus 29-ig:
Hétfő - Szerda, Vasárnap: 8.00 - 20.00,
CSÜTÖRTÖK - SZOMBAT: 8.00 - 22.00.

x WellnessHétvége