Dr. Szabó Róbert Fogorvos

Mérgező anyagok a fogászatban

A fogászatban felhasznált anyagokkal szemben megfogalmazott egyik legfontosabb követelmény a biokompatibilitás (biokompatibilis = az élő szervezettel kölcsönhatásba nem lép, arra káros hatást nem gyakorol). Az amalgám visszaszorulásával azt gondolhattuk fogászatban felhasznált anyagok már nem tekinthetők károsnak. A manapság elterjedt műanyag alapú fogászati anyagok (pl. tömőanyagok, cementek) biokompatibilitása azonban a legújabb kutatások szerint még koránt sem tökéletes.

További  információk:  ElsoDent.hu Az Ön ideje értékes, és számunkra fontos, Fogorvos Budapest belváros
hogy azt ne felesleges várakozással töltse,
ezért kérjük, válassza a telefonos idõpont-egyeztetést.

Dr. Szabó Róbert
fogszakorvos

Budapest, VII. ker. Erzsébet
krt. 8. I/3.

06-30-9-243-256
Klimatizált rendelőben várjuk kedves betegeinket!
HIVJON FEL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT.


Tapasztalatunk szerint a személyes kapcsolat és a bizalom nagyon fontos, és ennek kiépítését már akár 3-4 éves korban érdemes elkezdeni.

A gyermekek bizalmának elnyerésében nagyon sokat számít, ha az első alkalommal csak ismerkedünk (képeket nézegetünk, „liftezünk” egyet a széken, esetleg megszámoljuk a fogait), de fogászati kezelés nem történik, ezért akkor is érdemes elhoznia gyermekét, ha fogai épek.

Fontos, hogy már a tejfogak épségét is megőrizzük, ugyanis az elszuvasodott, roncsolt tejfogak nagymértékben rontják a mellettük előtörő maradó fogak tisztíthatóságát.

A helyes szájápolás elsajátításában szakképzett dentalhigienikus segítsége áll rendelkezésünkre.

A fluorbevitellel ellenállóbbá tehetjük a fogzománcot a fogszuvasodást előidéző hatásokkal szemben. Különösen fontos lehet ez a védelem a fogváltás kritikus időszakában, illetve rögzített fogszabályozó készülék esetén, amikor a tisztíthatóság korlátozódik.


Természetesen nemcsak az egyes fogak épsége, de a helyzeti rendellenességek idejében történő felismerése is lényeges, így szükség esetén a fogszabályozás egyszerűbb, rövidebb és sikeresebb lehet.
 


 További ajánlott oldalak: Fogorvos Budapest ,

 

WELLNESSHÉTVÉGE HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

x
WellnessHétvége
A feliratkozással tanúsítom, hogy elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot. Tiszteletben tartjuk az Ön adatait és kizárólag saját és üzleti partnereink ajánlataival keressük meg.

Hazánk vidéki wellness szállodáinak kézzel válogatott ajánlataira kíváncsi? Jó helyen jár!

A legolcsóbb wellness ajánlatokra vadászik? Wellness csomagok akár 40-70% kedvezménnyel!

Szeretné, hogy egy magyar tulajdonú családi vállalkozás szolgálja ki? Várjuk, hogy megismerhessük!

Már feliratkoztam